Siirry sokerista voihin!

Keväällä 1999 eräs tutkimus väitti, että jos syö enemmän kuin yhden kananmunan päivässä se lisää merkittävästi aikuisilla sydänsairauksien riskiä, koska huonon kolesterolin osuus kasvaa. Clarin-lehdessä 3.9.2014 puolestaan oli referoitu tutkimusta, jonka mukaan on myytti, että kananmunan syönti lisää huonon kolesterolin osuutta.

Tunnettua on, että ravintoaineita valmistava teollisuus tilaa sopivia tutkimuksia arvostetuilta yliopistoilta. Kuuluisin lienee sokeriteollisuuden tilaama tutkimus Harvardin yliopistolta. Siinä todistettiin, että sydän- ja verisuonitautien kannalta rasva on sokeriin nähden paljon vaarallisempaa. Tämä tutkimus toi sokeriteollisuudelle miljardeja poikineen. Nyt monet tutkimukset osoittavat päinvastaista, mutta makea ruoka, limonadit ja karkit uppoavat edelleen kansaan kuin kuuma vesi lumihankeen.

Jatkuvaa tulehdusta kehossa aiheuttavien ravintoaineiden top-5 lista on seuraava:

1. sokeri (kaikki),

2. transrasvat,

3. puhdistetut omega-6:a sisältävät ruokaöljyt (soija, maissi, rypsi, maapähkinä, seesami),

4. puhdistetut hiilihydraatit (puhdistetut jauhot ja kuiduttomat hedelmämehut),

5. alkoholi (annos päivässä voi jo aiheuttaa sairauksia, janoon juo vain puhdasta vettä).

Muuten varmaan minua lukuun ottamatta kaikki tietävätkin, että vihreä banaani on terveellisempi kuin makea ja kypsä banaani, koska enemmän kypsyessään banaanin tärkkelys muuttuu sokeriksi, glukoosiksi, fruktoosiksi ja sakkaroosiksi.

Lähde: Quo no. 254 marraskuu 2016

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu