Rikollisaalto Argentiinassa

Median tulkintani mukaan tilanne oli niin vakava, ettei naispuolisia poliiseja ilmeisesti voitu operaatiossa käyttää. Kuvissa näkyy vain karskeja machopoliiseja. Operaatioon osallistui tiettävästi 20 poliisia ja taustalla oli vielä seitsemän partiota tukena. Tapahtumapaikka oli 500 km etelään Buenos Airesista Necochean suosittu uimaranta, missä perjantaina 28.1.2017 kolme turistinaista otti aurinkoa yläosattomissa. Kyseinen esiintyminen on Argentiinassa ollut rikoslain mukaan kiellettyä sotilasjuntan ajoista lähtein (1973). Rikolliset tulevat varmaan saamaan ansaitsemansa rangaistuksen.

Maan suffragetit raivostuivat ja asettuivat rinta rinnan puolustamaan kanssasisariaan. Useammassa suurkaupungissa oli viime viikonloppuna tukimielenosoituksia, missä yläosattomissa esiintyvä naisväki ilmaisi paheksumistaan viranomaisten toimenpiteitä vastaan. Kyseiset mielenositukset saivat paikallisesti nimen tetazo (las tetas = tissit). Suurin näistä tetazoista lienee ollut Buenos Airesissa, missä kooontumispaikkana oli pääkaupungin maamerkki Obeliski.

Aika näyttää, miten näitä tasa-arvotaistelijoita tullaan käsittelemään lain edessä. Itselleni tuli ennen muuta mieleeni, että taisin olla väärään aikaan Buoenos Airesissa pällistelemässä Obeliskiä. Silloin sen ympärillä ei ollut kuin muutama harhaileva turisti meikäläisen lisäksi.

 

PS. Obelikista.. Osvaldo Pugliesen orkesteri oli soittamassa Radio Splendidin suorassa lähetyksessä 1950-luvun puolivälissä. Pianotuoli oli tyhjä ja koskettimien päällä oli yksi punainen ruusu. Asiasta ei kukaan puhunut, mutta lähistön Obeliskin, Buenos Airesin maamerkkin, kaikille neljä sivulle oli ilmestynyt graffiitti 'Tango on vankilassa'. Kenellekään ei ollut epäselvää, mitä se tarkoitti.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu