Karibialle!

Lavatanssin suurkuluttajina kuikuilemme lähinnä sellaisia etelän matkoja, joissa on paljon tanssia perinteisen ballroom ja lattarimusiikin tahdissa. Olimme toista kertaa Karibialla Royal Caribeanin Allure of the Seas laivalla 7 yön risteilyllä premium hytissä, 11. kannella. Sitä edelsi 9 yötä Fort Lauderdalessa (Florida) lähellä lentokenttää, satamaa, merenrantaa ja Publixin supermarketia. Kokonaishinta Vantaalta Vantaalle taksimaksuineen kahdelta henkilöltä oli 4100 € + yksi Esta ’viisumi’ 14 € + supermarketin ruoka vähän alle 250 € / 8 vrk.

Lennot tilasimme Norwegianilta 1180 €, menomatkalla välilasku Lontoon Gatwickissa ja tulomatkalla Kööpenhaminassa. Ebookersilta ostimme yöpymiset suosituksi paikaksi osoittautuneesta Motel 6 Dania Beech’ltä. Tilattaessa tuntui kalliilta 915 € / 9 yötä, mutta sen uima-allas oli hyvä auringonottopaikka. Noin puolen mailin päässä oli supermarket, johon suuntasimme aamukävelyn ja haimme päivän ruuat. Pyörillä varustettu lentolaukku oli tarpeen juomaveden raahaamisessa, vaikka itse käytin suurelta osin kraanavettä ilman jälkiseurauksia.

Royal Caribeanin sivuilta suoraan tilattu 1930 euron 7-yön sateeton ja aurinkoinen risteily läntiselle Karibialle aina Meksikoon asti oli muuten onnistunut, mutta tanssitarjontaa on yleisesti supistettu ja senioreiden kannalta selkeästi heikennetty kolmen vuoden takaisesta. Kansiorkesteriksi oli tullut nuorisobandi, joka osasi soittaa vain ei tanssittavaa samasointuista ’caribean’ rytmiä. Varsinaisen tanssipaikan puolella oli sama orkesteri kuin ennenkin. Erona oli, että vain ensimmäinen setti oli tanssittavaa, 80-lukua edeltävää musiikkia, loput meni diskomusiikiksi. Boleros -baari oli varattu latinomusiikille, jota soitti myös sama orkesteri mitä aikaisempanakin vuonna. Se oli tanssijan pelastus, koska sen ohjelmisto koostui perinteisestä lattarimusiikista: cha-cha, rumba, salsa, merengue, cumbia ja bachata, joista vm. oli yllättävän tiheään soitettua. ’Volver’ argentiinalaisena tangona oli ainoa tango heidän ohjelmistossaan, sen kuulimme pari kertaa viikon aikana (toivomuksesta).

Yleisesti voi tanssitarjonnasta todeta, että yli 50-vuotiaat on käytännössä pyritty eliminoimaan tanssilattailta pois ja korvaamaan heidät nuorella biletysväellä, jolle alkoholipitoinen juoma maistuu pikkutunneille asti. Meidän osaltamme tämä tarkoittaa, että seuraavaa kahdeksatta Karibian risteilyä harkitaan kahteen kertaan ja jos se toteutuu niin tuskin osuu Alluren kohdalle, vaikka se on rakennettu Suomessa. Tällaisia nämä eläkeläisen murheet ovat. – Kyllä surkeeta on, jotain tarttis’ tehrä asian korjaamiseksi, Kimmo Kiljusella riittää työsarkaa!

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu