Pietarin ammattilaiset – hopearuusut

Nyt kun Pietari on taas tapetilla, pullahti kuukauden takainen viihteellisempi juttu silmieni eteen.

Putin ylisteli jossakin yhteydessä sarkastisesti Venäjän ilotyttöjä maailman parhaiksi unohtaen mainita, että prostituutio on maassa kielletty eikä sitä siten virallisesti maassa ole. Entisen Leningradin kasvattina ja siellä poikajengin johtajana hän varmaan tietää mistä puhuu. Arvion mukaan Pietarissa alalla työskentelee 4000 – 6000 naista, jotka sosiaalisesti ovat alinta ’kastia’ ja rikollisten hyväksikäyttämiä. Jostakin syystä aina Argentiinasta asti tuli Clarin-lehden toimittaja haastattelemaan muun muassa kolmea pietarilaista ilotyttöä, joiden mukaan asiakaskäynnin hinta tunnilta on 2000 ruplaa (~ 30 €) ja heillä asiakaskäyntejä vuorokaudessa on keskimäärin 10-15. Kimppakämppäyksikköön kuuluu heidän lisäkseen puhelimeen vastaava sihteeri ja kerrostalon ulko-oven vartija, joka ilmoittaa niin asiakkaan kuin virkavallan lähestymisestä.

Viime vuosina toiminta on muuttunut siistiksi sisätyöksi, arviolta enää 10% siitä tapahtuu kadulla. Jos poliisi käryttää ilotytön on seuraamuksena tavallisesti 1500 ruplan (~ 20 €) sakko. Jos taas prostituutti valittaa poliisille asiakkaan väkivaltaisuudesta tai muusta väärinkäytöksestä, niin melkein aina asia jätetään tutkimatta. Melkein voi sanoa, että tämän vuosituhannen alusta lukien ’kimppakämpät’ ovat olleet korruptoituneen poliisin suojeluksessa ja mafia harvemmin on mukana näin pienimuotoisessa liiketoiminnassa. Teoriassa parituksesta voi saada jopa kolme vuotta vankeutta, mutta käytännössä asia hoidetaan rahalla, jonka sutenööri kerää varsinaisilta työntekijöiltä.

Venäjän hiv-tartuntojen määrä kasvaa hälyttävää vauhtia. Yli miljoona ihmistä on sairastunut sen jälkeen kun tartuntojen tilastointi aloitettiin vuonna 1987, ja epäviralliset arviot liikkuvat 1,5–2 miljoonassa tartunnassa. Rekisteröityjen hiv-tapausten määrä kasvaa keskimäärin 5%:n vuosivauhtia ja vuonna 2016 lisäystä kirjattiin 103000 tapausta.

Mutta kuten eräs Jallu-lehden noin 50 vuotta sitten useasti haastattelema Suomi-kuuluisuus aikoinaan totesi: ’Matkailu avartaa’. Kannattaa kuitenkin olla varovainen myös Pietarin taide-elämysmatkoilla.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu