Qatar ja vuoden 2022 MM-jalkapallokisat

Saudi-Arabian vetämä arabivaltioiden koalitio on hermostunut 2,2 miljoonan asukkaan pikkuvaltion Qatarin islamistiterrorismin tukemisesta siinä määrin, että nämä pistivät maan saartoon. Ensitoimena lentoliikenne keskeytettiin. Kansainvälisten kilpailujen kannalta sujuva lentoliikenne on a ja o, varsinkin Qatarin tapauksessa.

FIFA ei ole ottanut julkisesti vielä kantaa asiaan, mutta Saksa jalkapalloliiton (DFB) puheenjohtaja Reinhard Gridel on todennut, ettei jalkapllo-otteluita tule pelata maissa, jotka aktiivisesti tukevat terrorismia.

Qatar on perinteisin lahjontakeinoin saanut erilaisia kisoja, joista tärkein on tulevat jalkapallon MM-kisat. Vuoden 2020 olympiakisat menivät ohi suun, mutta Qatar kärkkyy seuraavia eli vuoden 2028 kisoja. Siellä pidetyistä tai pidettävistä kansainvälisistä kisoista mainittakoon yleisurheilukisat 2010 ja 2019, uintikisat 2014 ja 2023, pyöräily- ja käsipallokisat 2016.

Qatar pääsi otsikoihin lahjontasyytösten lisäksi myös orjatyövoiman käytöstä stadionin ( Academia Aspire) rakentamisessa. Qatar yrittää kohottaa imagoaan ja peittää rötöstelyään kansainvälisen urheilun avulla.

http://www.elmundo.es/internacional/2017/06/06/59359b9e468aeb895b8b45df….

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu