Parantavat rytmit
Ihminen on leikkivä ja luova eläin ainakin tiedemiesten mukaan. Kuulee jopa väitteitä, että ihminen oppi ensin tanssimaan ja vasta sitten puhumaan – kaikkea ei pidä uskoa, vaikka tarina olisi kuinka hyvä tahansa. Tanssiminen parantaa elämisen laatua, edesauttaa luomaan ja ylläpitämään ihmisten välisiä suhteita, parantaa sydämen toimintaa, alentaa verenpainetta, diabetesta ja kolesterolia, lisää oksitosiinihormoonin tasoa (synnyttää mielen hyvänoloa), parantaa mielen ja liikkeen koordinaatiota ja tasapainoa sekä edesauttaa hymyilemään eli kasvolihakset näyttävät ulospäin sen, että sisäinen hyvinvointi on kunnossa.
Mallia voi ottaa vaikkapa 2- vuotiaasta tanskalaispojasta, joka sai kaikkien huomion; yleisö hämmästyi pojan valloittaessa tanssilattian – tässä linkki:
http://arvostettu.com/2-vuotias-tanskalainen-poika-sai-kaikkien-huomion-…
Jos arvata saa, niin lähivuosina ajat edelleen kovenevat, päät pehmenevät ja apu vähenee. Omatoiminen, ennalta ehkäisevä toiminta fyysisen kunnon ja mielen pitämiseksi kunnossa lienee kohtapuoleen ainoa keino selviytyä arjen haasteista. Ne, jotka tähän omatoimisuuteen pystyvät, saattavat porskuttaa vielä kymmen vuoden päästä. Eräs tunnettu ’hulmutukka’ lausui aikoinaan, että niin on jos siltä näyttää. Näkyykö katukuvassa hymyileviä ihmisiä? Hymy melko usein korreloi, että korvienväli on kunnossa.
Tanssin opetus pitää ottaa jo ala-asteella liikuntakasvatukseen mukaan. Silloin ei vielä ole sukupuoleen liittyviä voittamattomia estoja, jotka pitää kaljalla ja siiderillä häivyttää. Olisihan se tietysti kamalaa, jos seuraava sukupolvi olisikin raitis ja terasseista tai huumekonserteista olisi jäljellä vain muutama merkintä historiankirjoissa.
Totta mitä kirjoitit.
No, käytiin tiistaina ”humpalla”, koko kesänä ei ole keretty ja oli viimeinen tilaisuus, Teemu Roivainen innosti.
Täytyy sanoa, että vähän huuli pyöreänä katsottiin nykyhumppaa. Lattian täytti lenkkareissa tanssivat kuntoilijat ei ollut ”poskivalssista” tietoakaan.
Hymyhuulin ja hengästyneenä taas oottelivat uutta ”buukubuukia”. Ikähaitari oli melko korkea. Kyllä peukkua nostan sille jaksamiselle ja jalan nousulle.
Teemu lauloi hyvin! Entisenä tangokuninkaana sentään tangoakin, niin päästiin taivuttelemaan, muutoin oli viisainta istua reunapenkillä, ettei jäänyt jalkoihin.
Vähän kateellinen, etten tuota tanssitapaa ossaa.
Ilmoita asiaton viesti
>1/ML: .. ”buukubuukia”..
Luulen, että tanssityyli, johon törmäsit, oli buggi. Sitä tanssitaan nopeaan rytmimusiikkiin kuten myös humppaan. Ruotsissa kehitetty, heille varmaankin jo äärimmäisen vaikea tanssi, jossa peruskuvioon kuuluu kaksi askelta: vasen sitten oikea tai päinvastoin. Loppu on improvisointia ja muuta kopterointia. Koska vartalon vientiä eikä askeleen ottamistyyliä näytä osaavan kukaan tanssipaikoilla, niin sitä mennään kohelletaan muista välittämättä ja kuvitellaan omistettavan koko tanssitila.
Kohellukseen auttaa usein tanssietiketin kirjoittamaton sääntö: toista päin ei saa mennä ja tanssijat liikkuvat yleissuuntaisesti vastapäivään. Tähän perustuen voi ’syödä’ vapaan tilan pois. Se usein vähän rauhoittaa menoa, vaikka saa palautteeksi murjotusta. Erään tanssiopettajan kanssa tulimme ankaran pohdinnan jälkeen siihen tulokseen, ettei buggi ole tanssi. Tosin olimme ihan selvinpäin.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta on hyvin todennäköistä, ihminen tanssikin samalla kun kehitti puhekielen.
http://mirjamiparant1.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kult…
Ilmoita asiaton viesti