2×4:n eli tangon mm-kisat

Noin kaksi viikkoa kestävät tangon mm-kisat juhlallisuuksineen alkavat tänään Buenos Airesissa. Lajina tango on paitsi liikunnallinen niin harrastuksena se täyttää myös fyysisen, psyykkisen, sosiaalisen ja kulttuurillisen puolen vaatimukset. Olihan jo antiikissa silloiset mm- eli olympiakisatkin samalla niin liikunta- kuin kulttuurikilpailut.

Jos arvaus sallitaan, niin maamme valtamediat tänä aikana joka päivä tuskin monta katselutuntia tai lehtisivua asialle uhraavat, vaikka Suomi on erään väittämän mukaan tangomaa, josta jopa tangon alkujuuret ovat lähtöisin.

Astor Piazollan kuolemasta tuli viime kuussa kuluneeksi 25 vuotta, joten kisat ovat kunnianosoitus myös hänelle. Pääartistina on bandeneonisti Osvaldo Piro, jota pidetään maailman kuuluisimman banedeonistin Anibal Troilon ’perillisenä’. Piazolla aloitti uransa Buenos Airesissa Troilon orkesterissa ja myöhemmin esittäessään ensimmäistä tangosävellystään Troilolle, tämä pudisti päätään ja sanoi: ’Poikaseni tuo ei ole tangoa’. Puhevälit siitä sitten kärsivät.

https://www.clarin.com/ciudades/buenos-aires-ritmo-tango-hoy-ciudad-vibr…

 

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu