Rikollisen ansiotulot
Pikkurikolliset eli ne, jotka eivät sekaannu väkivaltarikoksiin, ansaitsevat USA:ssa keskimäärin vähän yli 3000 $/kk. Tällaisia alemman luokan ’sekatyömiehiä’ ovat esimerkiksi huumekauppiaat, murtomiehet ja šekkien väärentäjät. Taustaltaan he usein ovat huterasti suorittaneet oppivelvollisuuden täyttävän alimman asteen.
Työmarkkinaneuvottelujen piiriin nämä veijarit eivät pääse, mutta USA:n verohallinto (IRS) kannustaa heitä ilmoittamaan nämä laittomat tulonsa ja maksamaan veronsa, kuten säntillisen kansalaisen kuuluu. Ihme kyllä yllättävän monet alalla toimivat näin tekevät. Syynä on se, ettei verohallinto voi paljastaa poliisille veronmaksajan tulolähdettä. Veijareitten riskinä tietenkin on, että muuta kautta pääsee lomailemaan paikkaan, missä on rautaiset verhot. Muistamme myös, että ’Arpinaama’ Al Capone istui elinikäistään juuri veronkavalluksesta, mikä sekin lisännee veronmaksuhalukkuutta.
IRS on historiankirjansa lukenut: ’Mercator sine peccamine vix esse potest’ eli rikoksetonta kauppiasta tuskin voi olla olemassa. Muinaisessa persian kielessä kaupankäynnistä ja varastamisesta käytettiin samaa sanaa. Myös on vahvoja indisioita sille, että raha korruptoi, ja erityisesti niitä, joilla sitä ei ole. Kannustuksesksi vielä lopuksi arabialainen sananlasku: koiraa, jolla on rahaa, puhutellaan Herra Koiraksi.
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1745-9125.12144/full
http://money.cnn.com/2013/02/28/news/economy/illegal-income-tax/index.html
http://www.quo.es/ser-humano/cuanto-cobra-semanalmente-un-criminal
PS. Arabimaissa sanalla koira on myös vähän sama kaksoismerkitys kuin meillä sanalla sika.
Onpa erinomainen näkökulma veroihin ja rahaan. Täällaista näkökulmaakin on esitetty:”Varat kansan hankkimat on menneet kaikki konnain kukkaroon.” Huuskokin kirjoitti otsikolla : Verot kansan verta juo.http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/42746-verot-kansan-verta-juo
Meillä veroihin suhtaudutaan ehkä toisin kuin jenkeissä, ehkä sama koskee rahaakin?
Ilmoita asiaton viesti
Verot ovat jenkeissä aika privaattiasia eikä niistä ulkopuoliset juurikaan saa tietoa, jollei itse julkista.
Opiskeluaikanani kesätyössä USA:ssa ollessani olin huolissani verojen maksusta ja kyselin työpaikalla miten minun pitäisi menetellä, kun sieltä annettiin vain bruttopalkan mukainen paycheck joka perjantai kouraan. Olivat aika ihmeissään miksi olisin halunnut maksaa veroja enkä saanut ohjeita, joten en maksanut minnekään mitään. Tampan kaupungissa ei siihen aikaan ollut myöskään kuntaveroa lainkaan, joten ilmeisesti tulojeni mukaisesti ei liittovaltion tulovero ollut edes relevantti asia. Luulin kuitenkin, että jokin ilmoitus pitäisi tehdä jonnekin.
Ilmoita asiaton viesti
Jos verottajan tointa meillä hieman ulkoistettaisiin tai siis yhtiöitettäisiin uskon että pian kertyisi verotuloja myös tavallisilta rikollisilta ja lahjattomammilta verotusta hämärän rajoilla suunnittelevista firmoilta.
Ilmoita asiaton viesti
Voisi todellakin toimia ja jos vielä tuo oikeus annettaisiin muille kuin suomalaisille niin varmasti toimisi, mutta minne menisivät ne verotulo? ;D
Ilmoita asiaton viesti
Jos murtovarkaalla on jalka poikki, niin sitten pitäisi saada myös sairaspäivärahaa, ilmoitettujen tulojen mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Muinaisessa persian kielessä kaupankäynnistä ja varastamisesta käytettiin samaa sanaa.”
Kiinan kielessä ostaa on ”mai” nousevalla intonaatiolla lausuttuna ja myydä on ”mai” laskevalla intonaatiolla lausuttuna. Liiketoiminta tai kaupankäynti on puolestaan ”maimai”, jossa ensimmäinen tavu lausutaan kuin ”ostaa” ja toinen kuin ”myydä”.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.youtube.com/watch?v=GnniCtgr3DQ
Ilmoita asiaton viesti
Kaikai on kai sitten kananmuna nousevalla ja laskevalla eri san kuitenkin? Jotain yhtäläistä on kiinan ja malesian kielessä. Moi on lasten puuro ja moimoi on monikkomuoto eli käyttävät kahta sanaa monikon muodostsamisessa esimerkiski samasama on samat. Siis ihan sama sana kuin meillä mutta kaksi kertaa peräkkäin. Lampu on suomeksi lamppu ja monta muutakin meikäläistä sanaa malesian kielestä bongasin. Hauskoja kieliä.
Ilmoita asiaton viesti
Vielä hauskempaa on tässä mielessä matkustaa Indonesiassa, jossa puhutaan samaa kieltä kuin Malesiassa, mutta kaikki kirjoitus tehdään latinalaisilla aakkosilla. Siellä löytyy mielenkiintoisia ravintoloiden nimiä tyyliin ”KAMALA KERSA”, kadunnimiä tyyliin ”KIRI JALAN”, opasteita ”KAKI KORIDOR” j.n.e.
Ilmoita asiaton viesti
Miten Kuikka tietokonekieli mahtaa tosta Kiinasta selvitä? 🙂 . Se kiinalaisten viestintä ja ilmeet on kyllä uskomatonta.
Hyvä kirjoitus.
Mun poika muutti duuniin Georgian Atlantaan ja eläköityneenä hr- ukkona seurasin tätäkin verotus- ja vakuutus/ työlupa/ pankki hässäkkää vierestä. Avaruusvaltio indeed?
Ero Suomeen on mm se ettei jenkit saa vastineeksi kuin tukialuksia ja sotavammaisia poikia.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinassa ja Japanissa on jo paljon ennen varsinaista tietokoneaikaa käytetty wordprosessoreita, joille näpytellään sana latinalaisin foneettisin aakkosin ja prosessori sitten antaa vaihtoehtoja merkeiksi tyyliin tarkoitiko tätä, tätä vai tätä? Niistä ruksataan se, mitä tarkoitettiin ja sitten etsitään samalla tavalla taas seuraava sana j.n.e.
Kiinalaiset nuoret ovat ällistyttävän taitavia ja nopeita tekstailemaan kiinaksi kännyköillään. Ei ainakaan hitaampia kuin mekäläisetkään vaikka joutuvat siis jokaisen sanan kohdalla tekemään tuon etsintäprosessin.
Ilmoita asiaton viesti
Mun järki ei koskaan siellä idässä tajunnut miten japsit ja kiinalaiset käytää kirjoituskoneita tai tietokoneita kun niitä merkkejä on niin paljon.
Nopeita ne on. Mutta ilmeet ja painotukset ovat merkittävä osa viestiä.
Tätä substanssia ja suoraansanomista palvovien pohjoismaalaisten on vaikea käsittää.
Ilmoita asiaton viesti