Rähinäviinasta itkuviinaan

Arvovaltainen British Medical Associationin lehti ’The BMJ (Open)’ julkaisi 12-sivuisen tutkimuksen, jossa selvitettiin eri alkoholijuomien vaikutusta ihmisen tunne-elämään. Tunnettu tosiasia on, että alkoholi pienenä määränä nautittuna lisää iloisuutta ja suuren määrän vaikutus on päinvastainen. Walesin kansallinen julkisen terveyden organisaatio on selvityksen takana ja aineistoa on kerätty noin 20 maasta 30 000 ihmiseltä, jotka edustavat kumpaakin sukupuolta.

Perusjaotus juomien kohdalla oli tislatut tuotteet ja käymistuotteet. Tislatuista mainittiin nimeltä gini, rommi ja vodka (viskiä ja konjakkia ei mainittu), käymistuotteista viini ja oluet.

Tutkimukseen osallistujista 80 % oli sitä mieltä, että tislatut tuotteet nostivat pintaan surumieltä ja ahdistusta, kun viinien kohdalla luku oli 57% ja oluen 50%. Merkille pantavaa on, että tislattuja tuotteita nauttineista 30% tunsi itsessään aggressiivisuutta, kun käymistuotteita nauttineista tällaista tunnetta koki vain 2,5%.

Iloisuuden ja aggressiivisuuden lisäksi osallistujilta kyseltiin myös seksuaalisesta kiihottumisesta, tuttavuuden hieronnasta ja alakuloisuudesta. Tältä osin huonosta kielitaidostani johtuen viittaan ao. linkkeihin.

http://press.psprings.co.uk/Open/november/bmjopen016089.pdf

http://www.quo.es/ser-humano/efectos-del-alcohol2

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu