Sote ja kansanparantajat

Paljon puhutaan sotesta, mutta vähemmän terveyden ennalta ehkäisemisestä, itsehoidosta, omasta vastuusta, fyysisestä liikunnasta ja kasvatustyöstä. Tällä alalla on eräs ryhmä, joka täysin unohdetaan, vaikka he tekevät tavattoman suurta ja korvaamatonta työtä kaikkien näiden asioiden eteen – tähän ryhmään kuuluvat tanssiorkesterit, jotka liikuttavat kansaa massoittain. Mediassa näkee vain fanituspuolen ja bilettämisen kaljan voimalla.

Liikkuminen musiikin rytmiin ja liikkeiden sovittaminen musiikkiin on eräiden väitteiden mukaan olemassa olevista toiminnoista niitä monimutkaisimpia ja siinä on pantava peliin suuri osa koko inhimillisestä aivokapasiteetista. Tämän väitteen totuusarvosta en osaa sanoa mitään, mutta mielenkiintoinen se on tällaiselle lavatallustelijalle.

Äidin hellä syli ja lempeä silitys rauhoittaa yleensä äkäisimmänkin pikkulapsen. Jeesus paranteli aikoinaan ihmisiä koskettamalla. Esimerkiksi tango on sylitanssi, jota tanssilavoilla edelleen paljon harrastetaan, on edellä mainittujen kosketushoitojen eräs ilmentymä. Ehkä #MeToo’a lukuun ottamatta on harvoja tilanteita, joissa pääsee koskettelemaan vierasta, vastakkaista sukupuolta olevaa ihmistä siten, että se olisi yleisesti hyväksyttyä. Sylitanssi tekee tästä poikkeuksen, tietenkin tanssietiketin sallimissa rajoissa. Turhaan ei lavatanssia Suomen rajojen ulkopuolella nimitetä sosiaalitanssiksi.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu