Arveluttavaa ohjelmistomyyntiä

Ajattelin päivittää Firefox-selaimen lataamalla sen uudestaan (21.5.2018). Sivuston avattuani siihen ponnahti Fire-mainossivusto. Kuvittelin sulkeneeni sen painamalla X-boxia mainoksen oikeassa yläkulmassa. Seurauksella, että tuli viesti: kiitos tilauksesta olemme lähettäneet kestotilauksenne koodin puhelinnumeroonne ja siellä se oli. En tietenkään avannut viestiä saati että olisin käyttänyt sitä.

Menin katsomaan googlamalla, mikä tämä Fire-sivusto oli ja mitä olin muka tilannut. Ainoa mikä avautui oli aasialaista tekstiä sisältävä sivu. Siirryin odottavalle kannalle. Sähköpostiin alkoi tippua verkko24:sta maksumuistutuksia, joilla otsakkeessa oli vain laskunumero ei muuta. En tietenkään avannut.

Nyt tuli jo kirjallinen maksukehotus asiasta, tosin vaimolleni. Vieläkään ei mainintaa mitä asia koskee vain kehotus ladata lasku osoitteesta verkko24.fi/naytalasku.php käyttäen maksukehotuksessa olevia tietoja. En ole ladannut, mutta kirjeen laitoin asiasta.

Koska tällainen 'ohjelmamyynti' prosessina ei varmaan ole ainoa laatuaan, ajattelin panna asian siksi levitykseen ja samalla kysyä, ovatko muut törmänneet vastaavaan.

 

Lisäys: Hyviä ilmaisia neuvoja otan kiitollisuudella vastaan – mieluiten kommenttiosastolla.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu