Ryhdy puhelinmyyjäksi!

Kuulin entiseltä päivän puhelinmyyjänä olleelta pika-analyysin meitä kapitalisteja vaivaavista puhelinmyyjistä, puhelinmyynnin perusideasta ja myyjän tuloista. Kuvitteellinen putkifirma palkkaa työttömän nuoren naishenkilön myyjäksi 1200 euron kuukausipalkalla plus bonukset myydyn tuloksen perusteella. Kohteena olkoon vaikka talonomistajat, joille tarjotaan ilmaista tarkastusta ja kustannusarviota mahdollisesta remontista.

Tavoitteena on soittaa 35 puhelua tunnissa ja kuukausityöaika on 160 tuntia (40h/vko*4 vko/kk ulkomailla asuvalle skypettäjälle, Maltan lain mukainen työsopimus) eli 35*160 = 5 600 soittoa kuukaudessa. Putkifirmalle jokainen kohdesoitto tulee siten teoriassa maksamaan 21,4 senttiä. Käytännössä kukaan ei saa bonusta, koska puheluun vastaaja harvoin jos silloinkaan ostaa mitään. Soittajan yhteydenotto kestää keskimäärin lähes minuutin verran ja toisen minuutin aikana ehtii lukemaan putkifirman tiedot ja yhteydenottotoivomuksen. Soittajan kannalta siis turha soitto, mutta putkifirman kannalta alle 25 senttä maksanut kohdemainos, jonka perusteella asiasta kiinnostunut mahdollisesti ottaa myöhemmin suoraan yhteyden putkifirmaan, joka tuskin muistaa tai osaa tulouttaa muutaman sentin bonusta puhelinmyyjälleen, joka ei enää ole palkkalistoilla.

Harva on koko kuukautta palkkalistoilla eli riittävä määrä muutaman päivän palkatonta pätkätyötä tekevää tarkoittaa tälle putkifirmalle ilmaista mainostamista. Kysymys kuuluu ketä huijataan prosessissa eniten?

 

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu