Näyteluento dosentuuriin

Tekniikan tohtori e.i.o.c. Teemu Kerpun näyteluento dosentuuriin kuultiin tänään iltapäivällä Otaniemessä Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun täpötäydessä juhlasalissa. Näyteluennon pääotsakkeena oli ’Imaginäärisen materian elinkaarianalysi’. Aalto-yliopiston innovaatioista vastaava, vararehtori professori Janne Laine oli estynyt tulemaan avaukseen. Tieteellisen arvioinnin suoritti professori Mari Lundström ja pedagogisen arvioinnin yliopiston lehtori, dosentti Kirsi Yliniemi. Ilmeisesti vappukiireistä johtuen itse luennoitsija ei tälläkään kertaa ehtinyt tilaisuuteen ja oli valtuuttanut DI Pekka Purran esittämään luentonsa.

Luennon kuudesta väliotsakkeesta mieleen jäi erityisesti ’Tosikoiden ja maasäteilyn energiavarastointi vuosikymmenien valinkauhassa’. Kuten jo väitöskirjassaan (27.11.2007) hän perusteellisiin tutkimuksiinsa vedoten totesi maasäteilyn vaikutuksen Fiskarsin rautakankeen olleen selkeästi osoitettavissa. Nyt on tullut esiin viitteitä siitä, että imaginääriromua voidaan maasätelilyn inversion avulla tuoda ulos mustasta aukosta ja saada se näin kierrätykseen. Aika näyttää miten tässä käy.

Teemu Kerpun curriculum vinae: aktiiviset opiskelut alkoivat Teknillisen korkeakoulun vuoriteollisuusosastolla 60-luvun loppupuolella, valmistui diplomi-insinööriksi 1971, tekniikan tohtoriksi Teknillisen korkeakoulun materiaalitekniikan laitokselta 2007 ja tänään luovutettiin hänelle asiaankuuluva dosentuurin kirja ja arvomerkit Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun tilaisuudessa.

Taustaksi:  http://xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kami3.html#Tosikot

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu