Notkuminen verkossa parantaa hyvinvointia

Itselläni ei tieteellisten tutkimustenkaan mukaan olisi tarvetta notkua sosiaalisessa mediassa kuten täällä Vapaavuorossa, koska itsetuntoni on kohdallaan tai oikeastaan ainoa aisti, joka vielä pelaa kunnolla. International Journal of Human Computer Interaction lehdessä oli julkaisu, jossa todisteltiin, että esimerkiksi WhatsAppin ahkeralla käytöllä on myönteinen vaikutus psykologiseen hyvinvointiin.

Edge Hillin yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että mitä enemmän aikaa ihmiset viettivät WhatsAppin parissa, sitä vähemmän he tunsivat yksinäisyyttä ja sitä parempi oli heidän itsetuntonsa, koska se lähensi heitä ystäviin ja perheenjäseniin. Tutkimusmateriaalina oli 200 käyttäjää, joista 158 naista ja 42 miestä, joiden keski-ikä oli 24 vuotta ja jotka käyttivät WhatsAppia noin 55 minuuttia päivässä.

Sosiaalitekniikka, kuten WhatsApp, voi edistää olemassa olevia suhteita ja siten parantaa käyttäjien myönteisiä hyvinvoinnin näkökohtia. Teknologian käyttö liittyy siten merkittävällä tavalla psykososiaaliseen hyvinvointiin. Mutta raja luultavasti tulee vastaan jossakin kohtaa.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu