Entisten nuorten vanhan tanssimusiikin musiikki- ja tanssiterapiaa

Sosiaalinen kanssakäyminen, jutustelu, kosketus, liikkuminen, säännöllinen harjoittelu ja musiikki ovat kaiken itseterapian peruselementtejä. Näitä kaikkia saimme kokeilla tiistai-iltapäivänä Aavehallissa unohtamatta tietenkään BBb:ia eli Birgitta Bromeruksen bullia kahvion puolella. Näitä kaikkia me entiset nuoret saimme kokea Harri Nuutisen ja Jari Nurmisen loihtiessa ilmoille melodista, tuttua savikiekkomusiikkia, jonka tahdissa jo heti rippikoulun käytyämme pääsimme tanssahtelemaan.

Ilmeisesti vain muutamia konserttilippuja oli myynnissä, koska tanssilattialla oli käytännössä koko ajan ruuhkan tuntua. Tämän kyllä saattoi arvata jo Aavehallin pihalle kurvatessa. Ei niin pahaa , etteikö jotain hyvää – tanssipaikan parkkipaikka oli täynnä, mutta Versowoodin lakosta johtuva seisokki oli jättänyt viereisen suuren pihan tyhjäksi ja sekin lähes täyttyi tanssijoiden pirsseistä. En huomannut kysyä keneltäkään, oliko tämä lakkojohdon kädenojennus entisille nuorille.

Tuskin kukaan paikalla olijoista ehti muistelemaan neurotieteen tohtori Hanna Poikosen neuvoja: 1) tanssi auttaa ehkäisemään muistiongelmia, 2) ehkäisee aivojen rappeutumista, 3) pystyy myös korjaamaan aivoja ja 4) aivot hyötyvät myös tanssin katsomisesta ja musiikin kuuntelusta.

Muistin ja tasapainon säilyttäminen on ikääntyvien suurimpia haasteita. Se onnistuu vain jatkuvan harjoituksen kautta. Lisäksi aktiviteettien tulee olla sellaisia, että niistä voi samalla nauttia. Lavatanssissa joutuu miellyttävän musiikin tahdissa koko ajan ottamaan tiettyjä askelkuvioita ja tekemään nopeita päätöksiä sekä vikkeliä pyörähdyksiä ja suunnanvaihtoja. Tämä harjaannuttaa muistia ja parantaa tasapanoa sekä on merkittävästi sosiaalisempaa kuin pelkkä yksitoikkoinen kävely.

Parantava kosketus
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu