Haaveita Aavehallin luona

Versowood on perustettu vuonna 1946 jälleenrakennuksen alkaessa ja on nyt Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja noin 500 miljoonan euron vuosiliikevaihdolla. Pääkonttorin yhteydessä Vierumäellä komeilevat valtavat tuotantolaitokset. Myös Korean sota merkitsi sahatavaralle nousukautta. Mitä mahtaa Putinin tempoilu Ukrainassa tuoda tullessaan Versowoodille?

Näitä asioita emme kuitenkaan ehtineet paljoakaan pähkäilemään iltapäivän tunteina tämän viikon tiistaina Versowoodin pääkonttorin vieressä Veljespolulla Aavehallissa, jonka tilat ovat aavistuksen naapuria vaatimattomammat. Säätä uhmaten lähinnä varttuneempaa väkeä oli kerääntynyt yllättävän paljon koronan jälkihoitoon parantamaan tanssivajeen tuomia sosiaalisia ja fyysisiä traumoja. Hoito-ohjelman vetäjänä oli Harri Nuutinen harmonikkoineen, ravitsemuspuolesta vastasi Birgitta Blomerus erinomaisine ja superhalpoine eväineen, joita tällaisella ei nuukalla mutta saidalla lavatanssin suurkuluttajakin oli varaa ostaa.

Harri Nuutinen oli tällä kertaa vain hanurinsa ja muun tekniikan kanssa, koska hänen Tanssin Taika orkesteri ei ollut mukana keikalla. Pitkän tanssimusiikillisen uransa alkuajoilta heleä-äänisen Harrin ehkä monet muistavat vuodelta 1977 Kalle Päätalosta kertovasta elokuvasta ”Viimeinen savotta”, jossa Harri esitti nuorta Kallea laulamalla taustalla ”Koditon kulkijapoika” laulun.

Aavehalli menee kesätauolle toukokuun jälkeen ja tiistain iltapäivätanssit siirretään kesäksi perinteikkäälle Harjulan lavalle Hollolan puolelle. Myös Lempäälän manttaalintalon tanssien Birgitta Blomeruksen buffetti hiljenee kesäksi, mutta vielä ehtii käymään siellä, jos pitää kiirettä. Tanssinetistä löytää parhaiten ohjelmat.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu