Ihmeparantumista ja rokotteita odotellessa

Trumpin terveydentila näyttää riippuvan paljolti siitä, mikä kulloisenakin hetkenä on poliittisesti tarkoituksenmukaista. Koronan mukanaan tuomat runsaan kuukaudentakaiset hengitysvaikeudet saattavat uusiutua ja pahentua, jotta varapresidentti voi astua remmiin ja tehdä tarvittavat armahduspäätökset.

Uskoisin, että ennen tilapäistä sairastumista vielä on kuitenkin tehtävä lisäpäätöksiä muun muassa joukkojen vetämisessä, teloitusten toimeenpanoissa ja väärinajattelevien virkamiesten erottamisissa. Golfin parantava vaikutus näkynee vasta ensi tammikuun jälkeen.

Ruotsissa epidemian alkuvaiheessa se riehui erityisesti maahanmuuttajien ja suomalaistaustaisten eläkeläisten keskuudessa. Siksi ei ollut tarvetta koviin otteiseen epidemian leviämisen estämiseksi ja siksi korostettiin laumasuojaa. USA:ssa korona niitti satoaan aluksi suhteellisesti eniten demokraattien alueilla, joten presidentti ei katsonut tarpeelliseksi puuttua tähän ’influenssaan’ sen kummemmin. Lähes 200 vuotta sitten varmaan Britanniassa ajateltiin samalla tavoin, kun keuhkotauti vitsauksena ruoski kansaa. Lääkärit havaitsivat, että niiden keskuudessa, jotka käyttivät silinterihattua, ei juuri tautia esiintynyt. Siten ei ollut ongelma ideoida sopivia suosituksia.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu