Juhannustanssit Kulkurin Kievarissa ja jatkot Harjulan lavalla

Tanssihan on yksi ihmiskunnan vanhimmista, kansainvälisimmästä ja harrastetuimmasta kulttuurimuodoista, joten paritanssille sopii luoda arvoisensa puitteet. En ole esittämässä aivan kansallisoopperan tasoisia tiloja, mutta aavistuksen enemmän kulttuuriministeri voisi katsoa, miten eliitinkin ulkopuolella kansalliskulttuuria harrastetaan. Valtiovalta pitää lavatanssia vain verotuskohteena. Lavatanssien järjestäjien mielestä tasa-arvoinen kohtelu kaikkia kulttuurimuotoja kohti ei täydellisesti toteudu.

Tämän ruikutuksen jälkeen onkin sitten mukava siirtyä muistelemaan juhannusaaton tansseja Loimaan Mellilässä Kulkurin Kievarin viihtyisissä tiloissa, missä Tommi Soidinmäki ja Vastakaiku johdattivat yleisönsä lämpimin sävelin keskikesän tunnelmaan. Tulomatkalla navigaattori nukahti ja tuli valittua ’oikotie’ kotiin, mutta onneksi vain varttitunnin verran pidempi, mitä oli googlen ehdotus.

Juhannuspäivän aamiaisen jälkeen pitikin saman tien syödä lounas, koska kello 11 piti lähteä Hollolaa kohti, missä Harjulan lavalla Harri Nuutinen ja Tanssin Taika jakoivat perinteistä ilosanomaa myös varttuneemmille nuorille. Jehovan todistajien suurtapahtuma Pasilan Messukeskusta saattoi vetää enemmän väkeä, mutta varmaan hyvänä kakkosena oli Harjulan lava Kirkkotie 646:ssa, missä Nuutisen evankeliumi savikiekkomusiikin sulosävelin meni sielumme sopukoihin niin korvien kuin jalkojenkin kautta..

Yleishavaintona juhannuskisoista toteaisin arvostavani lavatanssijoita ja erityisesti niitä, jotka eivät pyri olemaan toisia parempia; he eivät pyri todistamaan arvoaan vertaamalla itseään kilpatanssijoihin. Heidän ilonsa syntyy siitä, että he ovat mitä ovat, ei siitä, että he olisivat parempia kuin joku toinen.

Jossain kuuluisassa kirjassa on muistaakseni todettu, että ajatuksissa, sanoissa tai teoissa ilmenevät paheet ovat loppupeleissä samanarvoisia. Nyt kun paheetkin kohta ovat kokonaan unohtaneet minut, niin yritän uskotella itselleni, että olen jättänyt ne, koska en halua olla huonona esimerkkinä nuoremmille. Lavatansseista on mukava rauhallisin mielin palata kotiin vihellellen, vain ehkä niska hiukan jäykkänä, välikädet taskussa ilman, että olisi pelkoa painajaisista tulevan unirupeaman aikana.

Lysti on loppu ja..
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu