Kauhajoki kutsui

Tämän kuukauden hautausavun ennakko on nyt sitten käytetty sivukuluihin eli kalliisiin bensan ostoihin, kun tanssimatkan pituus venähti suuntaansa yli 400 km:ksi. Nimittäin Kauhajoen Aronkeitaalle pandemian ja talven lopettajaisiin oli tanssiorkesteriksi manattu Harri Nuutinen ja Tanssin Taika sekä toisena komeaääninen monitoimimies Seppo Ranta. Tulevan kesän alusta lähtien Etelä-Pohjanmaan kulttuurielämästä pääosin vastaakin sitten Elevaaran järjestämät Kauhajoen Kasinon säännölliset kesätanssit.

Kauhajoen Arokeitaan vetäjä Jouko ”Jokkeri” Elevaara on suomalainen viihdealan yrittäjä ja vaikuttaja sekä entinen yleisurheiluvalmentaja. Aamupala oli venähtää brunssiksi, kun isännältä riitti henkeäsalpaavia tanssijuttuja yli 50-v viihdejärjestäjäuransa varrelta. Jottei juttu venähdä pitkäksi, niin jätän kertomatta, että monet muistavat hänet paremmin Posion Pyrinnön ja sittemmin Saarijärven pullistuksen toiminnanjohtajana. Seurat nousivat Suomen kärkeen yleisurheilussa, mitä todistaa muun muassa se, että hänen valmennettavansa voittivat yli 40 SM-kultaa kaikki ikäluokat mukaan lukien.

Sellainen vaikutelma jäi myös muidenkin kuin Elevaaran puheista, etteivät tanssin järjestäjät eikä monet soittajatkaan varsinkaan tiheään asutussa etelässä osaa arvostaa tanssimusiikkia, vaan sen on korvannut enempi sekava rytmimusiikki, jota voi tanssia miten tahtoo tai paremmin sanottuna siitä ei tiedä mitä tanssia muusikot oikein soittavat, kunhan se soi kovaa ja on nopeaa. Melodiakin on melko tuntematon käsite monelle.

Konsertteihin usein mennään kuuntelemaan uutta ja hienoa musiikkia. Tämä pätee esimerkiksi tangomarkkinoihin, mutta ei tavallisiin lavatansseihin. Sinne mennään tanssittamaan tuttujen, turvallisten ja selkorytmisten sävelten tahdissa tuttuja ja vähemmän tuttuja. Sosiaalipuoli helposti kärsii, jos tanssittaja ja tanssitettava koko ajan mielessään pohtivat, mitähän tanssia tämä oikein on ja miten tätä pitäisi mennä.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu