Kaukana kavala maailma – Sivustonsa mukaisesti Ooppera kutsui seniorit hyväntuulisiin teetansseihin
Tapahtuma oli alkavan vuosikymmen ja kuukauden ensimmäisenä arkikeskiviikkona klo 15-17. Sanoisin, että lämpiö oli täynnä. Muutama osanottaja lisää, niin olisi puhuttu tungoksesta eikä upeasta sosiaalisesta kulttuuritapahtumasta. ’Houkutuslintuna’ oli oopperasopraano Angelika Klas ja ikivihreistä tahdeista vastasi Kimmo Leppälän orkesteri. Ensi kuussa solistina on Jarmo Ojala. Angelikan kohtalon tangoja kuulee hänen kevään konserteissaan eri puolilla Suomea.
Tanssilattialla itse kukin tuntee usein olevansa suuri esittäjä ja soitettu musiikki aika tavalla vaikuttaa siihen, tuleeko kappale istuttua vaiko pokattua. Yleisesti ottaen tanssi parantaa itse kunkin hyvinvointia niin fyysisesti kuin henkisesti. Kohtuullisella liikunnalla, kuten esimerkiksi tanssilla, on suuri merkitys sekä fyysisen että psyykkisen elämän kannalta. Tanssissa on lisäksi havaittu, että rytmin vaihtelu (eri tanssilajit) parantaa vaikutusta. Tanssimalla saavuttaa hyvän olon, sosiaalinen verkosto kasvaa, kokemus rikastuu, kun tapaa toisia samanmielisiä.
Jos tutkimuksiin on uskominen, niin tanssiminen parantaa liikkeen koordinaatiota, tasapainoa ja sosiaalisuutta, ylläpitää hyvää ryhtiä ja vähentää selkärankaongelmia, lieventää aggressiivisuutta, ahdistusta ja masennusta, polttaa kehon rasvaa ja parantaa rasvan jakaantumista kehossa, parantaa lihasvoimaa, hidastaa vanhenemisprosessia, parantaa itsetuntoa ja kehon ulkokuvaa, vähentää stressiä ja parantaa mielialaa sekä edistää oppimista, muistamista ja luovuutta. Tanssin suurkuluttajana olen se poikkeus, joka vahvistaa säännön. Kotiristinkin mukaan ainoa aisti, joka on säilynyt ja kohentunut minun kohdallani, on itsetunto ja muut em. ominaisuudet ovat kuulemma kohdallani historiaa, mutta en anna moisen pejoratiivisuuden vaikuttaa seuraavaan osallistumiseeni!
Kommentit (0)