Konserttilippu lavatansseihin

Moni on mennyt tanssipaikalle kuuntelemaan orkesteria, joka soittaa hänen nuoruutensa aikaista iskelmämusiikkia. Jossakin kohtaa iltaa hän on huomannutkin tallustelevansa parketilla mukavan partnerin kanssa. Loppu on oma kertomuksensa.

Kuulin eräältä lavatanssin suurkuluttajalta, että tavallinen jumppa ei tahdo auttaa helpolla nivelkipujen lievittämiseen, mutta kun on tuttua tanssimusiikkia, niin sen tahdissa liikkuminen avaa nivelet huomaamatta ja olo on kuin teini-ikäisenä aikoinaan.

Tuttu tanssimusiikki sosiaalisessa ympäristössä sieppaa huomion, jolloin fyysinen rentoutuminen tulee huomaamatta. Siinä unohtuvat niin pienet kuin joskus suuremmatkin nivelsäryt, tanssiaskel kevenee ja pitenee, mitä lisää partnerin kosketus ja sosiaalinen hyväntuulisuus. Tätä voisi sanoa positiiviseksi oravanpyöräksi, jossa tuttu tanssimusiikki, sosiaalinen yhdessäolo ja fyysinen yhdessä liikkuminen luovat tervehdyttävät olosuhteet. Kun on hyvä olla, ihmisen aivot jaksavat lisätä paranemiskykyä ja kun kivut lievenevät on parempi olla ja näin kehä jatkuu.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu