Lavatanssit ja hakustrategian muutos
Kurikasta on tiettävästi seuraava sanonta naistentansseista: ’Ei näy olevan komiat naamat muoris – sanoo entinen poika kun flikat ei hakenut hyppelöihin.’
Tietääkseni pidän nimissäni lavatanssin ”pakkien” suomenennätystä. Sääntöihin kuuluu esimerkiksi, että hakijan on oltava täysin selvin päin eikä saa pölähtää viinalle. Ajanpuutteen vuoksi jääköön saavutukseni paikka ja aika mainitsematta tässä vaiheessa. Sali oli täynnä ja orkesteri oli soittonsa aloittanut, kun astuin sisään, joten pokkasin naisrivin ensimmäistä. Tämä astui askeleen taaksepäin ja loi lasittuneen katseen minun ohi. Pokkasin seuraavaa ja niin teki tämäkin. Tämä jatkui naisrivistön puoliväliin asti, kunnes vanhempi 100-kiloinen anorektikko armosta nyökkäsi hyväksynnän. Tanssi meni hyvin, mutta tällaiselle luonnonsuojelemalle se jäi pysyvästi mieleen ja on muistutuksena siitä, mitä (ikä)rasismi on.
Edellisestä kokemuksesta johtuen olen kysyttäessä sanonut ikäni 10 vuotta pienemmäksi kuin mitä se on. Mutta sekään ei auttanut. Nyt 8-kymppisenä päätin sanoa kysyjille, että se on vähän yli 90. Kappas kummaa se on tepsinyt yli odotusten. Huhun kierrettyä iästäni naistentansseissa ja ”Manta-myrskyn” aikana nuorempaakin neitosta on riittänyt hakijaksi.
Oli miten oli, mutta lavatanssi on paljolti kommunikointia ilman puhetta ja se voi olla syvällisempää kuin puhuttu kieli. Tanssilattia kaipaa enemmän herkkiä ihmisiä kuin exhibitionistejä, ja tangokuvioiden osaamien on aivan eri asia kuin tangon osaaminen.

Tekstin kuvassa on ehkä kautta aikojen kuuluisin argentiinalaisen tangon miestanssija José Ovidio Bianquet (’El Cachafaz’, hunsvotti). Hän käväisi USA:ssa vuonna 1911 ja palattuaan Buenos Airesiin perusti sinne erittäin hyvin menestyneen tanssikoulun. Sodan jälkeen vuonna 1919 hän matkusti Pariisiin työskennellen El Garron -kabareessa. Tavallaan häntä voidaan pitää ensimmäisen tangoaallon viimeisenä tangerona.
Hänen lempinimensä oli Benito, jonka hän sai rikottuaan kivellä erään kaupan ikkunan ja kun tästä poliisi haastatteli hänen äitiään, tämä italian murteellaan sanoi «No puede ser si él es buenito, es buenito» (Se ei voi olla hän, koska hän on hyvä). Poliisi kirjasi tekijäksi Benito Bianquet. El Cachafaz eli hunsvotin nimen antoi hänen isänsä, kun tämä nuorukaisena ahdisteli tyttöjä säädyttömästi.
Ilmoita asiaton viesti
Jaakolta jälleen armottoman rehellinen tilitys.
Ilmoita asiaton viesti