Muistin ja tasapainon säilyttämistä sekä muistojen herätysjuhlaa Turussa

Turun Pyrkivä on monipuolinen 100-vuotias liikuntakasvatukseen keskittynyt nuorisoseura, jolla on muun muassa Tuureporinkatu 2:ssa tila, jossa Tanssiseura Sekahaku ry järjestää lavatanssikursseja, tanssiliikuntaa ja tansseja. Tanssien alussa orkesterin ensimmäisen setin ajan on miesten haku suosittuun bussipysäkki tyyliin. Perjantaina sää suosi vt1:n eli Turunväylän kaahaajia, joten melkein kahdessa tunnissa mekin pääsimme Kirkkonummelta paikan päälle nauttimaan Harri Nuutisen ja Tanssin Taika tanssiorkesterin sävelistä.

Musiikkiin on mukavampi tanssia kuin ilman sitä ja kääntäen, kun tulee sopivaa musiikkia jalka alkaa väpättämään. Kun orkesteri lähettää ilmoille musiikkia, tanssija odottaa niiden olevan tietynlaisia ja vertailee näitä soitettuja ja odottamiaan säveliä keskenään. Hyvä orkesteri on monen mielestä sellainen, jonka soittamat sävelet ja melodiat yhtyvät kuulijan odotuksiin. Musiikkiterapia ilmeisesti pohjautuu tämäntyyppiselle ajattelulle. Harri Nuutinen ja Tanssin Taika soitteli tuttua ja turvalista, lajityypillistä musiikkiaan. Tämä orkesteri oli vetänyt niin paljon tuttuja tanssijoita, että monia ilmeisesti tämä musiikki tyydytti. Unohtaa ei sovi myöskään mukavaa ja palvelualtista henkilökuntaa, joka osasi ottaa siipiensä suojiin meidät ujommatkin tallustelijat.

Illan viime metreillä piti vielä henkensä uhallakin tanssia masurkat ja polkat. Vaikka eivät soittaneet Erkki Piirton ’Flikkaan polskaa’, laitan tähän kuitenkin toisen säkeistön kuvaamaan lavatanssien yleistä tunnelmaa:

:,: Kyllä ne muaki sinne / hyppelemähän veis’ / jos ne tietäis’ että mull’ on lehmä. :,:

Vaan kun eivät tierä, / niin ei myöskään vierä, / pahaakos sen lehmällisen kerjää.

 

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu