Pienet sammakot ne lystikkäitä on

Lavatanssimusiikin harrastus elää ja on voimissaan koronan jälkimainingeista huolimatta. Tämä tuli hyvin esiin eilen keskiviikkona Helsinki Pavin iltakarkeloissa, missä uusi Pop & Jazz Konservatorion opiskelijoista koostuva orkesteri Pienet Sammakot esitti taitojaan. Aiemmin en ole yleisön nähnyt innostuneen ensiesitystään soittaneen orkesterin jo ensimmäisestä setistä siinä määrin kuin nyt. Arvaukseni on, että uusi tanssiorksteri on syntynyt. Samaa mieltä tuntui olevan talon emäntä, joka kehui Pienten Sammakoiden taitoja normaalista poikkeavin ylistyssanoin.

Pienet Sammakot

Erityisesti minua sykähdytti orkesterin taidolla esittämä Carlos Gardelin säveltämä ja Alfredo Le Peran sanoittama (1935) espanjankielinen melodinen tango Por una cabeza, mikä kertoo raviurheilun riskeistä, kun liiaksi yhteen ’luupäähän’ luottaa. Näytti illan tähtiorkesterikin, Jyrki Nurminen & Sävel, olevan samoilla linjoilla kannustaen kiittämään Pienet Sammakot orkesteria raikuvin suosionosoituksin.

Kun tällaisia suuruuksia syntyy, niin on ennenaikaista puhua tanssilavojen kuolemista. Tärkeintä on, että nämä vetävät nuorta väkeä lavatanssin piiriin, mikä ei välttämättä juomakulttuuriin keskittyneitä bilettäjäyrittäjiä miellytä.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu