Pikkupelimannista vanhan tanssimusiikin voittajaksi ja ”musiikin kaupparatsuksi”

Harri Nuutinen aloitti keikkailun paikallisten orkestereiden mukana jo 12-vuotiaana. Ensimmäisen keikkansa, josta sai oikein palkan (20 mk), hän soitti 10.3.1974. Ensi sunnuntaina tästä tulee kuluneeksi 50 vuotta! Juhlasoitot hoituvat ensi lauantaina Karhulan Keskustalolla ja maanantaina Läyliäisten Rientolassa.

Lopullisen sysäyksen hänen musiikkiuralleen antoi kuitenkin osallistuminen iskelmälaulun SM-kilpailuiden vanhan tanssimusiikin sarjaan vuonna 1977.

Kunniakirja

Tuolloin vain 14-vuotias Harri voitti oman sarjansa ja sivutuotteena tuli levytyssopimus levy-yhtiö EMI:n kanssa, mitä seurasi lukemattomat levytykset lähinnä vanhasta tanssimusiikista sekä myös muun muassa Harry Bergströmin Trion säestyksellä MTV:n ”Päiväkahvi”-lähetykset ja radion ”Tervetuloa aamukahville”-ohjelmat.

Edvin Laineen ohjaaman Kalle Päätalo-filmatisoinnin ”Viimeinen savotta”(1977) alkupuolella on kohtaus, jossa päähenkilö on 12-vuotias, hän taittaa matkaa ja laulaa kulkiessaan. Jostain tarvittiin komeaääninen poika laulua laulamaan näyttelijän suulla. Harry Bergström tunsi Harrin ja ehdotti häntä Edvin Laineelle, joka asian hyväksyi.

Hanuri ja hattu
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu