Pitkän elämän tuntemuksia

Ainoa aisti, mikä minulla vielä kunnolla pelaa on itsetunto, ja kiitos siitä lankeaa lavatanssin harrastukselleni. Myös totean kiitollisena nyt kuitenkin, että positiivista kannustusta ja palautetta olen saanut nauttia niin rehuannosten määrässä kuin tansseihin lähdössä jo yli 50 vuoden ajan lähipiirin suunnasta jopa desibelien muodossa.

Roomalaisen viisauden ystävän ja suurpuhujan Ciceron väitetään sanoneen, ettei kukaan tanssi selvinpäin, ellei ole ihan pöhkö. Olen antanut itseni ymmärtää, ettei niinkin viisas mies kuin Cicero välttämättä aina ollut oikeassa tai sitten minun raittiina lavatanssijana on alistuttava ja sopeuduttava osaani.

Valtiovalta on perinteisesti ottanut jyrkän kannan lavatanssiin. Se ei kuulu omaehtoisen aktiiviliikunnan tai kulttuuritoiminnan listoille eikä verovapautta tällaiselle toiminnalle myönnetä. Eräs ellei peräti todellinen syy lienee se, että lavatanssin harrastajat ovat liian raitista väkeä ja valtio tukee aikuisten liikunta- ja kulttuuritoimintaa vain, jos tilaisuuksissa myydään alkoholijuomia, jotta valtio saa verotuloja. Kaupallinen sote-ala mielellään katsoo karsaasti tai ainakin vähättelee lavatanssin ennalta ehkäisevää vaikutusta kansanterveyteen.

Tanssiterapia on maailmalla hyväksytty niin ennalta ehkäisevänä kuin varsinaisena osahoitona muun muassa Alzheimerin, Parkinsonin kuin skitsofrenian hoidoissa. Jopa meikäläinen ymmärtää, että tanssi auttaa parisuhteen ylläpitämiseen, lieventää ahdistusta, pitää mielen korkealla ja parantaa fyysistä kuntoa.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu