Riskiryhmäsyrjintää rokotuksissa

Brasiliassa, missä koronaan on nyt kuollut yhtä paljon kuin väestöltään 1,6 kertaa suuremmassa USA:ssa, ensimmäiseen riskiryhmään eivät ole päässeet kaikki laillista ammattiaan harjoittavat, vaikka ovat selkeästi erittäin altistumisherkkiä. Toistaiseksi hallitus on määritellyt terveydenhuollon työntekijät, vanhukset, alkuperäiskansat, sairastuneet ja opettajat ensisijaisiksi rokotuksissa. Arviolta 77 miljoonaa ihmistä pitäisi rokottaa vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Mutta seksityöntekijät eivät sisälly tähän.

Brasiliassa prostituoitujen liittoon kuuluu noin 2000 jäsentä ja he ovat järjestäneet asiansa edistämiseksi mielenosoituksia ja olleet sosiaalisessa mediassa aktiivisia. Maan taloudelle tärkeät toimialat kuten turismi ja majoitustoiminta ovat paljolti sidoksissa seksityöntekijöihin eli ei voida ainakaan kokonaan kiistää heidän väitettään, että he ovat etulinjassa pyörittämässä maan taloutta, joten heidän pitäisi myös olla ensimmäisten rokotettavien ryhmien joukossa.

Koska em. ’sosiaalipalvelut’ eivät nauti Suomessa lain suojaa, niin meillä ei tätä ongelmaa ole, mutta vastaavaa eettisesti arveluttavaa toimintaa voidaan hakea kansanterveyttä vaarantavan anniskelun puolelta. Meillä Suomessa laillistetut viinanmyyjät pääsevät koronatukien piiriin ja olen jopa pannut merkille, että he jos ketkään pitävät suurinta meteliä menetetyistä koronatappioistaan. Jos osa viinanmyyjistä ohjattaisi ja koulutettaisi esimerkiksi vientiteollisuuden palvelukseen, niin ei ehkä olisi niin suurta tarvetta työperusteiseen maahanmuuttoon.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu