”Se joka valaisee sydäntä ja tekee sen olon mukavaksi” (= tanssin muusa Terpsícore)

Itselääkinnän ja etälääkärien merkitys on kasvanut merkittävästi. Mielenterveyttä ja kipuja kuuluu paljon hoidettavan myös katuapteekkien tuotteilla, vaikka riskit ovat melkoisia.

Tanssiorkesterit tekevät kansanterveystyötä ja heidät on käytännössä hallitseva yhteiskunta unohtanut verottajaa lukuun ottamatta. Pro Finlandia mitalia en ole huomannut yhdenkään tanssiorkesterin vetäjän saaneen viime aikoina. Korona on paljastanut, että hallitus panostaa lähinnä viinan verotulojen saantiin murehtimalla kapakoiden ja kosteiden kesätapahtumien järjestämistä. Nykyisin Turmiolan Tommia ei tanssipaikoilla enää näe.

Viitteitä siitä, että esimerkiksi tuhatta lavatanssijaa kohti on koronatartuntoja häviävän pieni määrä verrattuna vastaavaan määrään potkupalloilijoiden huutosakkien tuomiin koronatartuntoihin. On syytä huomata myös se, että varmaan yli puolet tulee tanssilavoille ’evästettyinä’ eli pareittain, mikä vähentää kontakteja. Tämä koskee erityisesti vanhempaa tanssiväkeä, mikä näkyi muun muassa eilen (24.7.2021) Marttilassa Laurilan lavalla. Harri Nuutinen ja Tanssin Taika orkesteri ikivehreillä kappaleillaan piti tehokkaasti arkiset murheet ainakin hetken poissa mielestä ja samalla tuli hoidettua aerobinen liikuntapuoli siltä päivältä.

Suurin ongelma nähdäkseni oli, etteivät kaikki daamit päässeet riittävästi parkeille. Pohjalaiset tulkitsevat asiaa omalla tyylillään ’Flikkain polskassa’.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu