”Se joka valaisee sydäntä ja tekee sen olon mukavaksi” (= tanssin muusa Terpsícore)
Itselääkinnän ja etälääkärien merkitys on kasvanut merkittävästi. Mielenterveyttä ja kipuja kuuluu paljon hoidettavan myös katuapteekkien tuotteilla, vaikka riskit ovat melkoisia.
Tanssiorkesterit tekevät kansanterveystyötä ja heidät on käytännössä hallitseva yhteiskunta unohtanut verottajaa lukuun ottamatta. Pro Finlandia mitalia en ole huomannut yhdenkään tanssiorkesterin vetäjän saaneen viime aikoina. Korona on paljastanut, että hallitus panostaa lähinnä viinan verotulojen saantiin murehtimalla kapakoiden ja kosteiden kesätapahtumien järjestämistä. Nykyisin Turmiolan Tommia ei tanssipaikoilla enää näe.
Viitteitä siitä, että esimerkiksi tuhatta lavatanssijaa kohti on koronatartuntoja häviävän pieni määrä verrattuna vastaavaan määrään potkupalloilijoiden huutosakkien tuomiin koronatartuntoihin. On syytä huomata myös se, että varmaan yli puolet tulee tanssilavoille ’evästettyinä’ eli pareittain, mikä vähentää kontakteja. Tämä koskee erityisesti vanhempaa tanssiväkeä, mikä näkyi muun muassa eilen (24.7.2021) Marttilassa Laurilan lavalla. Harri Nuutinen ja Tanssin Taika orkesteri ikivehreillä kappaleillaan piti tehokkaasti arkiset murheet ainakin hetken poissa mielestä ja samalla tuli hoidettua aerobinen liikuntapuoli siltä päivältä.
Suurin ongelma nähdäkseni oli, etteivät kaikki daamit päässeet riittävästi parkeille. Pohjalaiset tulkitsevat asiaa omalla tyylillään ’Flikkain polskassa’.
…Itse olen ”valssi-ja humppaheikki”, mutta tango, jenkka ja polkka ovat ”hakusessa…?” ( Lattareista puhumattakaan.)
– Erityisesti tango täytyisi saada haltuun?
( Kuuntele ”osuuteni” lauantain 24.7 ”Sekahausta”-lienee ohjelmasi?)
Ilmoita asiaton viesti
Tanssinopettaja Petri Kokko antoi ohjeeksi: ”Ei kun kiinni!”
Tango on improvisointitanssi eli menee miten tahtoo. Usein näkee otettavan tahdin foksin askeleella eli isku ja askel, neljäs yhteen. Aloitan usein vasemmalla, oikeaoppisemmat ilmeisesti oikealla – en tiedä.
Lisäys
Sen verran lisäisin itselleni antamia karkeita nyrkkisääntöjä, että tavallisessa ja hitaassa valssissa tahdissa on kolme iskua ja kolmas askel tulee yhteen, siten aloittava jalka vaihtuu aina tahdin jälkeen. Lattareissa tahdissa on neljä iskua, mutta kaksi iskua yhdistetään yhdeksi hitaaksi askeleeksi, jolloin taas aloittava jalka vaihtuu jokaisen tahdin jälkeen. (Cha-chaassa neljäs isku hajotetaan kahdeksi, joten yhteensä 5 askelta tahdissa eli taasen aloittava jalka vaihtuu tahdin jälkeen.)
Ilmoita asiaton viesti
…Olen nuorena käynyt ainakin kerran ”kursseilla” ja luullut osaavani, mutta ainoa tanssi-ja kerta, jolloin minut on kerran ”jätetty lattialle” kommentilla, kun tämä ei oikein pelitä…
Ilmoita asiaton viesti
Olen arvioinut, että pidän hallussani rukkasten (= pakkien) Suomen ennätystä.
Ilmoita asiaton viesti
…Ei ne rukkaset minuakaan ite-ja elämäntaiteilijana mitenkään ”traumatisoineet”, sillä irroittelen lattiallakin mielelläni ”vapain askelin- onnistuu hyvin erillään tanssiessa, kun riittää pelkkä ”rytmikorva”, mutta lähiotteessa tarvitaan niitä yhteisiä askelkuvioitakin?
( Mm. Salossa asuneena, Laurilan lavallakin piti ”joskus” poiketa, kun esim. edesmennyt Unto Monosen hanuristi, Lasse Santakangas sitä ”mainosti”-mutta siellähän se olisi vieläkin…)
Ilmoita asiaton viesti
Näkyikö Laurilan lavalla kasvomaskeja?
Itse en ole vuosiin tanssiparketilla edes piipahtanut, mutta koko jutun idea mielestäni on kontaktin otto uusiin ihmisiin, joka ei korona-aikoina houkuttele.
Ilmoita asiaton viesti
Pari kolme nuorempaa paria oli naamioitunut. Kahden rokotuksen porukalla niitä ei ollut. Yli puolet tanssijoista oli ’evästettyjä’ eli eivät vaihtaneet paria.
Tiedossani on vain kaksi tartuntatapausta, jotka Suomessa ovat tulleet tanssilavoilta. Varmaan niitä on enemmän, mutta yllättävän vähän. Osasyynä on varmaan hyvä ilmanvaihto.
Delta voi muuttaa tilanteen täysin.
Ilmoita asiaton viesti