”Tangoa varjossa”

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman työryhmään kuuluvalla henkilöllä oli todettu koronavirustartunta, jonka vuoksi viime viikonvaihteen lähetys oli peruttu. Tämä TTK-ohjelma nähdäkseni on huutokuulutukseen perustuva ja ilmeisesti sijoitusten osalta ennakkoon sovittu rahankeruuohjelma, jota valitettavasti en ole ajanpuutteen vuoksi paljoakaan seurannut, joten minulle peruutuksesta ei korvaamatonta kulttuurivajetta syntynyt. Tulee mieleen elokuva ’Ulvoava mylläri’, kun katselee lähetyksen muita kuin tanssikohtauksia.

Argentiinassa, missä suhteellinen koronatilanne on huonompi kuin Ruotsissa, teattereissa tangoesitykset ovat suosittuja. Korona on pysäyttänyt live-esitykset. Yleensä ryhmään kuuluu noin 20 tanssijaa soittajat ja avustajat mukaan lukien. Monelle suomalaiselle lienee tuttu ’Tango Pasión’ ja varsinkin siinä esiintynyt tanssipari Los Ocampos, jotka ovat vierailleet Suomesa muutoinkin.

Vuodesta 2018 Buenos Airesissa, Euroopassa ja risteilylaivoilla 12 parin ryhmät ovat esittäneet ’Tango in the Shadows’ (’Tango en las sombras’) ohjelmaa. Nyt tätä esitetään kuuden parin supistetulla ryhmällä suoratoistona ensi perjantaina kello 21:30 (paikallista aikaa) Teatro Broadway teatterissa ja lehtitiedon mukaan liput streamaukseen voi hankkia osoitteesta argentinashowlive.com. Esitystä on jouduttu muokkaamaan muun muassa siten, ettei parinvaihtoja juurikaan ole ja jossakin kohtaa siivoojalle on laadittu osuus, jossa tämä suihkuttelee desinfioimisainetta ympäriinsä. Itse taidan jäädä odottelemaan tubetusta tästä ohjelmasta.

Haastattelussa ryhmän johtaja totesi, että vaikka kuvaus tehdään neljällä erittäin korkean resoluution 4K-kameralla, on asioita, jotka toimivat näyttämöllä, mutta menettävät taikansa kameran edessä. Tässä on vähän samaa, mitä olen hokenut kilpatanssista: kilpailu tappaa tanssin nautinnon!

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu