Tapaninajelulla Aavehallin tansseihin

Autokuski Partanen ja tiemestari Länsipuro perustavat vuonna 1946 Härkälän kylään Vierumäelle sahalaitoksen, josta on kehittynyt yksityisomisteinen Versowoodin konserni, jonka liikevaihto on noin 508 miljoonaa euroa, työllistettyjä lähes 900 ja tuottaa muun muassa vuosittain noin 1,3 miljoonaa m³ sahatavaraa sekä kotimaan markkinoille että vientituotteina ulkomaan markkinoille.

Versowoodin kupeessa könöttää Aavehalli, joka on yksi armeijan sotien välissä (1942-1943) rakentamista seitsemästä varikkohallista Heinolan Vierumäellä. Aavehalli jäi jäljelle ainoana, muut on purettu pois. Aavehallia isännöi urheiluseura Vierumäen Jytinä. Jytinän oma historiakin on pitkä. Ensi vuonna 110 vuotta täyttävä seura pitää edelleen yllä tätä maineikasta tanssipaikkaa, jonne aikanaan linja-autot Heinolasta, Lahdesta, Vääksystä ja Vuolenkoskelta toivat väkeä tansseihin.

Nyt Tapaninpäivänä tanssipaikan parkkipaikka oli aivan täynnä. Vähältä piti, ettei tarvinnut heti kääntyä ja köröttää 160 km takaisin kotiin. Väkeä oli sisällä sen mukaisesti. Aika paljon oli meitä entiseen nuorisoon lukeutuvia. Itseäni lukuun ottamatta olivat tavattoman tanssitaitoista väkeä, mutta en antanut sen häiritä tallusteluani.

Väen paljous selittyi myös osittain sillä, että Harri Nuutinen ja Jari Nurminen soittivat perinteistä tuttua tanssimusiikkia, jota väki oli jo teini-iässä tottunut kuuntelemaan ja tanssimaan sen tahdissa. Kahvilatiskin pitkät jonot johtuivat Birgitta Blomeruksen emännöimästä mahtavasta buffetista, jonka tuotteiden hinnat olivat vain murto-osan siitä mitä vastaavat maksavat muissa tanssipaikoissa. Kuulemma hän tekee muutakin hyväntekeväisyystyötä, ei kuitenkaan kilpaile Hurstin kanssa.

Tapanintanssit
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu