Uutisvirtaa meiltä 80 kilometrin päästä linnuntietä

Tunnustan, että olen monesti suhtautunut ilman mitään suurempia intohimoja YLEn toimittamiin ulkomaanuutisiin, mutta nyt minun pitää korjata aavistuksen verran asennoitumistani. Kirkkonummea alle puolet pienempi maapinta-alaltaan mutta yli 11 kertaa suurempi väestömäärältään, entinen Rääveli saa pääkaupunkiseudullamme suhteellisen vähän huomiota.

Onko sattumaa vai mitä, mutta muutaman kerran viime aikoina on silmiini osunut illan tv1:n uutisissa positiivissävytteisiä ja analyyttisiä uutisklippejä Tallinnasta. Tämä nuori naistoimittaja, jonka nimi livahti taas kerran silmieni ohi, osaa maustaa muutamia kymmeniä sekunteja kestävän juttunsa selkeillä otoksilla, joista hehkuu rauhallinen elämänasenne ja usko parempaan tulevaisuuteen. Hyvänä esimerkkinä oli hänen laatimansa helatorstain uutisvälähdys, jossa haastateltiin paikallisia tallinnalaisia koskien etäopetusta ala-asteen kouluissa.

Tällaisten uutisten jälkeen painajaisunet eivät pyöri alitajunnassa ja aamulla herää paljon pirteämpänä karanteenin omaisiin olosuhteisiin, kun on laskeskellut lampaita eikä kuolonuhreja nukkuessaan.

 

Lisäys pe 22.5. klo 08: Piti oikein tarkistaa, kun kotitietotoimiston näkemyksen mukaan asian olisi voinut selvittää ja sanoa tarkemminkin. Kyse oli siis tv1:n uutislähetyksestä to 21.5.2020 klo 20:30 (kohta 6:15 – 8:10 min), toimittaja oli Silja Massa.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu