Virsistä valssiin Korialla

Elimäen Vilppulan Nuorisoseura on perustettu vuonna 1901. Seuran talon vihkiäiset pidettiin sunnuntaina 4.7.1909 kello 12:30 alkaen virrellä numero 360 (”Suo, Herra, mun sinuhun uskaltaa, kun kiusaaja minua vainoaa ja neuvottomuuteni vaivaa..”). Seuran tavoitteena oli kasvattaa jäsenistään kunnon kansalaisia: raakuus ja paheet tuli poistaa kansan keskuudesta. Aluksi seuran tilaisuudet olivat hartaita, jopa uskonnollisia. Virret ja rukous kuuluivat silloin joka tilaisuuteen. Vuosien varrella järjestettävien toimintojen piiri on laajentunut lavatanssin suuntaan.

Lavatanssi on hyvä liikuntamuoto, koska musiikin on todettu edistävän mielihyvähormonin dopamiinin eritystä ja samaa tekee myös sosiaalinen kanssakäyminen. Nämä kaikki motivoivat ja parantavat mielialaa. Vielä on hyvä muistaa, että se musiikki, jota teini-iässä kuunteli, säilyy mielimusiikkina läpi koko elämän. Liikkumista ja tasapainoa parantamassa sekä uupumuksen ja masennuksen tunnetta vähentämässä oli etupäässä entisiä nuoria talo täynnä eilen, kun Harri Nuutinen ja Jari Nurminen tasan kello 12 puhalsivat pilliin ja aloittivat valssilla neljän setin savikiekko-ottelun. Itsekin nilkuttelin kipeän akillesjänteeni kaikki setit, kun en malttanut istua hyvää taukomusiikkia lukuun ottamatta.

Toistettakoon taas kerran lavatanssin etuja: Se stimuloi kuulo-, näkö- ja aistijärjestelmiä sekä tarjoaa mahdollisuuksia musiikillisiin elämyksiin. Lisänä tulevat sosiaalinen sitoutuminen, muistin kehittäminen, motorinen oppiminen sekä innostava havainnointi, ilmaisu ja vuorivaikutus. Vähäisimpänä ei myöskään ole kosketus, jota ilman moni jää, kun keskittyy kotona vain tv:n katseluun. Historia tuntee parantavan kosketuksen voiman!

Masurkkaakin mentiin
JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu