YLEn Urheilu-uutiset korvattava lavatanssiuutisilla

US:n puheenvuorossa oli kirjoitus: ”Urheilu pois Ylen tuoreimmista uutisista . . . Urheilu-uutiset Ylen tuoreimmissa uutisissa ei opeta eikä valista meitä mistään merkittävästä..” Ajattelin ehdottaa tilalle, että urheilu-uutiset korvataan lavatanssiuutisilla.

Mätäkuun lopettajaisiksi poikkesimme itäisessä Suomessa kolmella tanssipaikalla (Pajarin hovi /Sami Rosholm ja Casanova, Säänjärven lava /Jyrki Nurminen ja Sävel sekä Lemmenlava /Harri Nuutinen ja Tanssin Taika). Arvaukseni mukaan entistä nuorisoa nämä orkesterit olivat vetäneet näihin karkeloihin ilmeisesti lähes saman mitä tulevassa ylösnousemuksessa tiettävästi nähdään. Sitä todisti myös se, että varsinkin viimeksi mainitussa tanssipaikassa vastaavat hykertelivät käsiään. Sarvipää kuiski korvaani, että pelkästään lentomäen rahoilla tavalliselle kansalle tarkoitettuja raittiita tanssipaikkoja saataisi varmaan yli 20 ja tällä toimenpiteellä olisi niin suuri kansanterveydellinen vaikutus, että terveyspalveluiden kysyntä näillä alueilla tipahtaisi puoleen kymmenessä vuodessa. Yritin tukkia tämän tavallisesti valehtelevan härnääjän suun, mutta siellä sisikunnassa se vain mäkätti koko tanssireissun ajan.

Putinin ansiosta ollaan jännässä tilanteessa lähivuosina – ajat kovenevat, päät pehmenevät ja apu vähenee. Näin on näreet, kilpailukyky katoaa ja jos verorahoilla maksettavien palkollisten määrää on pakko vähentää samalle tasolle kuin, mitä se on Saksassa tällä hetkellä (tarkoittaisi karkeasti puolet virkamiehistä kilometritehtaalle), niin sosiaaliapua saa etsiä maasta suurennuslasilla. Oma-aloitteinen, ennalta ehkäisevä toiminta fyysisen kunnon ja mielen pitämiseksi kunnossa lienee kohtapuoleen ainoa keino selviytyä arjen haasteista. Ne, jotka tähän omatoimisuuteen pystyvät, saattavat porskuttaa vielä kymmen vuoden päästä tai jopa kauemmin. Joku hulmutukka on ammoin lausunut, että niin on jos siltä näyttää. Näkyykö katukuvassa hymyileviä ihmisiä? Hymy melko usein korreloi, että korvienväli on kunnossa.

Ihminen on leikkivä ja luova eläin ja kuulee jopa väitteitä, että ihminen oppi ensin tanssimaan ja vasta sitten puhumaan – kaikkea ei tietenkään pidä uskoa, vaikka tarina olisi kuinka hyvä tahansa. Tanssiminen parantaa elämisen laatua, edesauttaa luomaan ja ylläpitämään ihmisten välisiä suhteita, parantaa sydämen toimintaa, alentaa verenpainetta, diabetesta ja kolesterolia, lisää onnellisuushormonin tasoa, parantaa mielen ja liikkeen koordinaatiota ja tasapainoa sekä edesauttaa hymyilemään eli kasvolihakset näyttävät ulospäin sen, että sisäinen hyvinvointi on kunnossa.

Tanssin opetus pitää ottaa jo ala-asteella liikuntakasvatukseen mukaan. Silloin ei vielä ole sukupuoleen liittyviä voittamattomia estoja, jotka pitää kaljalla ja siiderillä häivyttää. Olisihan se tietysti kamalaa, jos seuraava sukupolvi olisikin raitis ja terasseista tai huumekonserteista olisi jäljellä vain muutama merkintä historiankirjoissa. Tällaista menoa eivät mitkään terveyspalveluita myyvät tahot hyväksy. Meillähän kulttuurituet annetaan vain paikoille, joissa on alkoholitarjoilua.

JaakkoKorpi-Anttila
Kirkkonummi

Sotaorpo, elämä hautausavun ennakon ja halpakaupan tarjousten varassa (pääosin, evp).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu