”Laillista” koronkiskontaa?

Pitkän ulosotto-ja perintäyhtiöhelvetin läpikäyneenä olen alkanut pohtimaan kyseisten verenimijöiden laillisuutta, ja ennenkaikkea toiminnan moraalista puolta -ja sen puutetta.
Ihmettelen suuresti että miksi Suomessa -hyvinvointivaltiossa- monet kunnat, valtion laitokset kuten sairaalat, terveyskeskukset, hammashoitolat sun muut käyttävät yhden laskun jälkeen perintäyhtiöitä velkojensa perimiseen? Missä, milloin ja ennenkaikkea MIKSI & KENEN TOIMESTA päätös tällaisen mandaatin luovuttamisesta on annettu mafian koronkiskontaa erehdyttävästi muistuttaville toimijoille, kuten Lowell, Intrum justitia, ropo capital ja mitäs muita näitä ”Cosa Nostra”-tyylisiä puljuja nyt onkaan. Harva näistä perintäyhtiöistä edes kantaa verojaan Suomeen, Lowell on brittiyhtiö, Intrum ruotsalainen, ropo capital suomalaislähtöinen mutta omien sivujensa mukaan ”Pohjoismaiden markkinoille tähtäävä”, eli epäilen varsinkin näiden kahden ensimmäisen hyötyä Suomen kansalle ja valtiolle aikamoiseksi karhunpalvelukseksi.

Kun suora orjuus kiellettiin, ja maaorjuuskin alkoi ainakin Euroopassa menettää jalansijaansa, porvarit ja pankkiirit  keksivät uuden nerokkaan muodon, VELKAORJUUDEN! Siinä ihmiset pakotetaan ottamaan velkaa niin että pysyvät leivässä ja olisi katto päänsä päällä (joka varsinkin täällä pohjolassa on aikalaila elinehto hengissä pysymiselle). Lisäisin tähän väliin maininnan opintolainasta, laina jota itsekin jouduin opiskellessani ottamaan, koska työtä ei ollut tarjolla niin että olisin voinut samalla opiskellakin täysipäiväisesti, joten jouduin ottamaan SYÖMÄVELKAA! Valtion taholta minut pakotettiin ottamaan lainaa että pysyn hengissä, törkeää ja ihmisarvoa alistavaa. Ja nyt tietenkin olisi maksettava joskus takaisinkin ”ase ohimolla” pakotettu laina. Häpeällistä toimintaa pankkien & valtion taholta, mutta näin siinä käy kun kokoomus/rkp/kd-porvarihallitukset saavat tahtonsa läpi, köyhät kyykkyyn ja velkaorjuuden myötä meitä ”heikompaa ainesta” (eli meitä jotka emme ole syntyneet kultalusikka hanurissamme) voi kohdella aivan miten sattuu.

Takaisin otsikon asiaan. Miten voi olla että ulkomaiset koronkiskonnalla tilinsä tekevät todennäköisesti veroparatiiseihin tulonsa piilottavat perintäyhtiöt, voivat ostaa esim. terveyskeskuslaskun, ja alkaa perimään uhriltaan aivan hatusta heitettyjä ”perintäkuluja”, jotka tulevat siitä että ne pyytämättä lähettävät A4-roskapostia niin usein ja ilmeisesti niin kalliille paperille painettuna, että alkuperäinen summa ”korkoineen” (MITKÄ V***N KOROT?) on näiden vampyyrien käsittelyn myötä paisunut jopa moninkertaiseksi?? Sain itse vastaikään puhelun Lowellilta, ja kuulin että loppuvuoden 2019 Kainuun keskussairaalan päivystyksen lasku (jota en koskaan saanut, varmaan väärään osoitteeseen päätynyt koska en Kajaanissa asu enkä silloinkaan asunut) oli ostettu eli päätynyt lowellin perintään, ja alkuperäinen n. 25 euron summa oli nyt 53 euroa, toki tässä on kyse hyvin mitättömistä summista, mutta isompiakin samankaltaisia laskuja olen elämässäni ehtinyt selvitellä.

Täytyy sanoa että ”suomenmaassa on jotain mätää” jos kerran poliitikkojen mielestä on IHAN OOKOO, että hädänalaisia ihmisiä, jotka joutuvat pakon edessä käyttämään lääkärin palveluja, eivätkä pysty tai kuten tapauksessani, tiedä laskun olemassaoloa, pystytään huijaamaan mielinmäärin ja kiskomaan korkoa korolle niin härskisti?! Perintäyhtiöiden vastaus kun heiltä olen laskujen pöyristyttävistä perintäkuluista ja summista kysellyt on kategorisesti ”se on lain mukaan toimittu”…. Maailman yksi huonoimmista selityksistä, eli jos LAKI niin sanoo sen on pakko olla oikein? Kyllähän monessa maassa kivitetään homoseksuaaleja joten kai sekin on OK jos kerran LAKI niin sanoo? Tai että saat vankilatuomion purukumista kuten singaporessa aikanaan (en tiedä, ehkä vieläkin). Tämä perintäyhtiöiden lakipykäliin vetoaminen muistuttaa täysin natsien ”minä tottelin vain käskyjä”- ideologiaa jonka mukaan yksilön ei tarvitse itse arvioida ollenkaan tekojensa moraalista oikeutusta jos kerran käsky käy ylhäältä ja laki on puolella.
Sehän on vanhimpia ja edelleenkin Mafialle hyvin tuottoisa bisnes tuo muiden velkojen osto, ja niistä koron kiskominen. En odota että Lowellilta joku tulee sormia katkomaan tai betonisaappaissa Näsijärveen heittämään, siihen kun on näppärästi valjastettu Suomen poliisivoimat jotka valvovat ison rahan etua, harvoin tavallisten ihmisten.

Summa summarum: Suomen täytyy mielestäni valtion tasolta ja hallituksen toimesta säätää lakeja korjaamaan tätä nykyistä surullista tilannetta. Löytää ratkaisu laskujen perintään esim valtion oman perintöyhtiön toimesta sekä säätää maksimikorot ja rajat mielivaltaisten ”käsittelykulujen” kohdalle. Ei ole mitään järkeä että pienestä laskusta voi kasvaa 10-kertainen summa. Laillistettu koronkiskonta on lähin ilmiötä kuvaava termi mielestäni. Ja nyt olisi aika tehdä asialle jotain. Ihmiset eivät ole taloutta varten ja rikkaiden taskuja täyttämässä täällä maapallolla.
Talous on vain keksitty väline, eikä sillä ole itseisarvoa. Toisin kuin meille jatkuvasti yritetään väittää.

JaakkoNiskasaari
Tampere

Puoluepolitiikasta vieraantunut haihattelija ja elämän ihmettelijä. Välistä saattaa lamppu sytyttää hyvänkin ajatuksen päähän, jos niitä vain joskus muistaisi niinkin pitkään että ylös ehtisi laittaa...
Luontoihminen henkeen ja vereen, eräily, puhtaat metsät ja vedet ja Suomen hieno luonto ovat asioita mitä maassamme arvostan ja haluan puolustaa (muun muassa, paljolti muutakin täällä on hyvin tehty), tapoja joilla maatamme johdetaan/kohdellaan en arvosta enkä kannata.
Oikeudenmukaisuudella, myötätunnollla ja terveellä järjellä pääsee jo pitkälle! (ne kun tuntuvat välillä olevan katoava luonnovara)
"Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu