Ministereillä uskottavuusongelmia

Pääministerin rehellisyyden arvioinnin varjoon on jäämässä isompi asia. Meikäläisten kokoama ehdotelma EU:n budjetiksi näyttää saavan murskaavan arvion taantumuksellisuudestaan https://yle.fi/uutiset/3-11093574 . Madridin ilmastokokouksen alkaen Suomen EU-budjettiesitys on nolo, varsinkin vihreille. Budjettiesitys vaikuttaa kotoisalta edunvalvonnalta tai oikeammin kunnallispolitiikalta sovellettuna unionin päätöksentekoon. EU- politiikkaamme vetää pääministeri Rinne, mutta keskustalaisella valtionvarainministerillä uskoisi olevan osuutta tähän sopaan. Saa nähdä revitäänkö Suomen esitys riekaleiksi.

 

Ehkä pääministeri Antti Rinnettä ei vielä päästetä eläkkeelle, vaan hallitus nilkuttaa eteenpäin haava arpeutuneen, mutta maine tulehtuneena. Sdp:n vaihtoehto olisi vaihtaa vetäjää, mutta vaikka ehdokkaita olisi niin yksimielisyyttä seuraajasta tuskin löytyisi.

 

Vihreistä puhuttaessa toinen nolo tilanne on syntymässä ulkoministeri Pekka Haavistolle, joka ei Ilta-Sanomien uutisen mukaan uskalla kantaa poliittista vastuuta, vaan tyrkytti sitä virkamiehelle  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ilta-sanomat-ulkoministeri-haavisto-yritti-painostaa-virkamiesta-junailemaan-isis-lapset-suomeen/7645744#gs.jhrgzy . Tämä on ulkoministeri Haavisto poliittisen profiilin kannalta uskottavuuskysymys. Ministeri ei poliittisen myrskyn pelossa uskalla omalla nimellään puolustaa lasten oikeuksia. Joskus olisi uskallettava ottaa myös lunta tupaan.

 

 

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu