Sulku oli vain hidaste

Näyttää siltä, että suhtautuminen Uudenmaan sulun poistamiseen riippuu kansanedustajiemme keskuudessa siitä mistä vaalipiiristä on tullut valituksi. Itse sululla on ehkä ollut merkitystä taudin leviämisnopeuteen, mutta ei sen leviämisen väistämättömyyteen. Mökkikauden avautuminen on sekin varoitteluista huolimatta väistämättä edessä tämän pandemian kestäessä.

 

Emme vielä oikein tunne tätä virusta, emmekä tapoja, joilla se leviää. Meillä ei ole myöskään rokotetta siihen. Tieto itse viruksesta ja leviämisestä kasvaa koko ajan, mutta sen nujertamiseen tarvittavan rokotteen valmistumiseen menee ehkä vuosi. Sitten aikaa palaa ja paljon ennekuin väestö on rokotettu kattavasti.

 

Pandemioita on ollut ennenkin. Tässä pandemiassa on se uusi piirre, että elämme nyt informaatioyhteiskunnassa, jossa päättäjät ovat helisemässä ja houkutus harkitsemattomiin toimiin on suuri.

 

Aikaisemmilla pandemioilla on suuriakin taloudellisia vaikutuksia, niiden niittäessä suuret määrät työikäistä väestöä. Nyt ei käyne niin. Vaikka tautiin kuolleita löytyy eri ikäryhmistä, niin painotus on todennäköisesti väestöpyramidin vanhemmassa päässä. Taloudelliset vaikutukset syntyvät lähinnä taloudellisen toiminnan pysäyttämisenä hallintojen toimesta. On esitetty myös, että käyttäytymisemme muuttuisi jotenkin pandemian seurauksena, näin tuskin tapahtuu, vaan kulutusjuhlat jatkunevat. kunhan taudista nopeasti päästään.

 

Pitkittyessään taloudellisen toiminnan jäähdyttämisen seurauksena syntyy vakavia sosiaalisia ongelmia, joihin edes ns. hyvinvointiyhteiskuntien on köyhtyneinä vaikea vastata. Siksi, vaikka se riskinottoa onkin, taloudellisen toiminnan asteittaiseen avaamiseen tulisi pyrkiä. Voi olla, että liikkumisrajoitus suositukset joidenkin riskiryhmien osalta kannattaa säilyttää pitkäänkin kuten komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on arvellut.

 

 

 

0
jaga
Kokoomus Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti. Olen Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu