RKP:n nurkkakuntaisuus !

En aio mennä tässä massiiviseen listaan pakkoruotsin ongelmista ja vääristä argumenteista . Sen sijaan noteeraan pinnalle yhden asian. Se on nimittäin tämä sulkeutuneisuuden, sisäänpäinkääntyneisyyden ja ahdasmielisyyden ajatus. RKP:n pakkomielle siitä, että maamme sulkeminen kielellisesti vuorovaikutuksesta sekä lisääntyvältä kansainvälisyydeltä ja paremmalta kulttuurien sekä kansojen tuntemukselta jotenkin auttaisi meitä. Se ajatus kuin maamme täytyisi olla jonkinlaisen club kieliideologian sisäsiittoisuuden panttivankina. Suomessa pääkieli on se kieli, jota maassa pääasiallisesti käytetään väestön keskinäisessä kommunikaatiossa. Pääkieli on kieli, jolla maan hallinto toimii jo nyt Suomessa. Vain suomen kieli täyttää kaikki nämä kriteerit, ja reaalimaailma suomessa toimii jo nyt pääkieli-periaatteella .Olemme kuitenkin kieliideologian sekä historian vankina, kaksikielisyys ei käytännössä ole koskaan toteutunut-eikä toteudu.

Tämä on omiaan aiheuttamaan suomenkielisille , jatkuvasti sukupolvesta toiseen periytyvää asennevammaa ruotsin kieltä kohtaan .Miksi opiskella pientä marginaalikieltä , jota harva suomalainen kohtaa? Kaiken lisäksi se on kustannustehoton.
Emme tarvitse 2000-luvulla pakkoruotsia, sillä monien mahdollisuuksien maassa myös ruotsi on yksi monista arvostetuista kielistä. Se on maa jossa ei ole kieli-, sukupuoli- eikä negatiivistä suhtautumista seksuaalisesti suuntaututumisia ihmisiä kohtaan, vaan arvostamme jokaista suomalaista upeana yksilönä, joka löytää oman tapansa puhaltaa yhteiseen hiileen. Ennen kaikkea se on maa, jossa RKP:n nurkkakuntaisuus ei enää löydä kannatusta. Se on Suomi, joka on samalla erittäin suomalainen, mutta myös kansainvälisyydessä osaamisessaan maailman huippua.

JairiPalonen

Vaikka tieto ja totuus voivat lisätä tuskaa, ennenkuin niitä oppii käsittelemään, ovat ne kuitenkin oikeudenmukaisen yhteiskunnan kehittymisen kannalta välttämättömyys ja samoin ainoa todellisen mielenterveyden lähde.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu