Pääsiskö mukaan, noin ihan asia-linjalta?

Hei kaikki keskustelijat!

Olen seurannut keskustelujanne miltei kolme vuotta. Olen etsinyt foorumia, jossa voisi aivan asiallisesti keskustella päivänpolttavista kysymyksistä. Tässä foorumissa olen kohdannut suuren määrän asiallisia ja vakaasti perustellen mielipititeensä esittäviä ihmisiä, mutta valitettavasti myös joukon ihmisiä, jotka ovat väärinpäin (kuva ja surullisesti myös mielipiteet), tai esim. pariskuntia Vietnamissa ja Suomessa vihaten toisiaan. Vihaten suomalaisia? Onko teillä – hyvät herrat ja rouvat – joku yhteinen pieleen mennyt yhteinen menneisyys vai mikä? Siltä se minun silmiini näyttää.

Ja sitten on joukossa porukka, joka trollaa oman agendansa puolesta. Mutta sen kanssa pystyy elämään, kun ei anna heidän mielipiteilleen arvoa ja ymmärtää, että kyse on trollauksesta. Osa vaikeimmista tapauksista on onneksi poistunut ja siitä olen onnellinen. Mutta vielä on joukossa turhia huutelijoita.

Haluan keskustella päivänpolttavista asioista. Asiallisesti. Etsin foorumia, jossa se on mahdollista. Olisiko se tämä? Voisimmeko keskustella ilman hyökkäyksiä toisiamme kohtaan? Aiemman historian nojalla se ei liene mahdollista, mutta jos siihen pääsisimme (siis eroon toistemme mollaamisesta), niin ehkä voisimme saavuttaa jotain ylevämpää. Ei se maailmaa muuttaisi, mutta olisiko meillä itsellämme sen jälkeen parempi olla? Vai syntyykö fiilikset siitä, kun dissaamme toisiamme?

Valtaosa täällä keskustelevista on oikealla linjalla ja kirjoittaa mielipiteitään asia-argumentein. Mutta on aika raskasta kohdata ketjuja, jossa jotkut kokevat tarpeelliseksi lähteä henkilökohtaisiin mollauksiin; ketjuihin jotka eivät mitenkään edistä keskustelua asiasta. Nuo asiattomat avaukset voi toki jättää lukematta. Aika vaikea on tosin ketjun alussa tiedostaa, että kyseessä on tarpeeton ja täysin turha ketju.

Mitä niitä kirjoittavat kuvittelevat saavuttavansa?

Surullista.

Janchi Hamberg
Sitoutumaton Helsinki

Vuonna 2021 yrittäjyyttä viestintä- ja tapahtuma-alalla takana 37 vuotta. Sitoutumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu