Helteet tulevat: Hyvä vai huono uutinen?

Sääennusteiden mukaan Suomeen on tulossa melkoinen hellejakso. Yli kolmenkymmen asteen lämpötiloja saavutettaneen useana päivänä. Tämä uutinen jakaa varmasti mielipiteitä.
Ihmiset kokevat tukalan kuumuuden eri tavoin, etenkin terveydentilasta riippuen.
Monelle lomalaiselle ja mökkeilijälle uutinen varmasti on mieluisa.
Lapset varmasti ilakoivat lämmöstä vesileikkien parissa.

Vanhukset ja eri tavoin sairaat tulevat sen sijaan kärsimään kuumuudesta, joten heille uutinen on huono.
Myös he, joiden asunnoissa on puutteellinen ilmastointi,tulevat kärsimään suuresti. Kun asunnot kuumenevat tarpeeksi, on etenkin nukkuminen vaikeaa. Kuolemantapauksiakin tuleva hellejakso tulee aiheuttamaan.
Olen tyytyväinen siitä, että taloomme asennettiin aikoinaan ilmalämpöpumppu, sen viilennysominaisuudet ovat todella hyvät,joten yöunet on onneksi turvattu. Itse pidän kyllä lämmöstä enemmän kuin kylmästä, mutta toivon että pahin kuumuus jää lyhytaikaiseksi. Kyllä täällä meillä parikymmentä astetta lämpöä on kesäisin aivan riittävä.
Jaksamista etenkin niille,joille helle ei erilaisista syistä johtuen aiheuta suuria ilontunteita.
Helteen ystävät sen sijaan, nauttikaa kesästä.

Janne Kurkinen
Sitoutumaton Hyvinkää

50+mies,töitä painettu 30 vuotta yksityisen työnantajan leivissä ravintolan kyökin puolella. Sitten sairastuin vakavaan syöpäsairauteen joten olen tällä hetkellä työelämän ulkopuolella.Aikaa erilaisten puheenaiheiden seuraamiseen siis on.Tietysti toivon myös oman näkökulmani herättävän jonkinlaista keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu