Lapsuuden ulkoleikit

Osaavatko nykyajan lapset enää ulkoleikkien jalon taidon?

70-luvulla kyläyhteisössä maaseudulla lapsuuteni viettäneenä voin sanoa, että aika ei päässyt koskaan pitkäksi käymään. Ei ollut kännyköitä,ei tietokonepelejä,ei ohjattuja urheilu-tai taideharrastuksia.

Itse piti kaveriporukan kanssa ajanvietteet keksiä.

Porukka kun koostui lähinnä pojista, leikit tuppasivat olemaan melko sotaisia.  Käpysota oli ykkönen, syksyllä koiranputkista tehdyt puhallusputket,panoksina pihlajanmarjat oli myös kova juttu.

Yleensä tehtiin jonkinlainen jako joukkueisiin, sitten taistelu alkoi.

Ensimmäiset kantavat ja lumettomat jäät käytettiin hyödyksi jonkinlaisen jääkiekon pelaamiseen.

Talvisin laskettiin mäkeä tavalla jos toisellakin, yksi hyvä keino oli tunkea lannoitesäkki täyteen kuivia heiniä naapurin heinäladosta, hyvin muuten luisti.

Voisin hyvinkin sanoa, että noihin aikoihin tekemistä ja kavereita riitti, ikinä ei ollut vanhemmat leikkeihimme puuttumassa, mitä nyt joskus joutuivat kolhuja paikkailemaan, ja vähäisiä riitoja ratkomaan.

 

Janne Kurkinen
Sitoutumaton Hyvinkää

50+mies,töitä painettu 30 vuotta yksityisen työnantajan leivissä ravintolan kyökin puolella. Sitten sairastuin vakavaan syöpäsairauteen joten olen tällä hetkellä työelämän ulkopuolella.Aikaa erilaisten puheenaiheiden seuraamiseen siis on.Tietysti toivon myös oman näkökulmani herättävän jonkinlaista keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu