Pääsiäisen merkitys

Niin, mikä se on nykyisin? Entäpä vaikka 80-luvulla?

Kaupat saavat olla nykyisin auki kellon ympäri, oli arki tai pyhä. Kirkkoon kuuluu yhä vähemmän ihmisiä, uskonnollinen puoli pääsiäisestä ei merkitse monille yhtään mitään.

Muistan hyvin 80-luvun tiukat aukiolorajoitukset kaupoissa ja ravintoloissakin. Juomaa ja ruokaa oli syytä varata tarpeeksi etenkin maaseudulla.

Kotona piti etenkin pitkäperjantaina käyttäytyä hillitysti, vanhempi väki kävi kirkossa. Nuorisoa se ei kiinnostanut silloinkaan. Yleensä otettiin eväät mukaan poikaporukalla ja lähdettiin pilkille, varsinkin jos sää oli aurinkoinen. Kalansaalis jäi yleensä laihaksi, mutta hauskaa aina oli.

Tänään on tarkoitus käydä kaupalla hakemassa ruokatarpeet, joku lampaanpaisti täytyy ehdottomasti ostaa. Sen verran kunnioitan pääsiäistä, että kaupoille en sen jälkeen tänä pääsiäisenä lähde, keskityn ulkoiluun ja läheisten seurasta nauttimiseen.

Hyvää pääsiäisen aikaa vapaavuorolaisille, miten sitä sitten vietättekin,

Janne Kurkinen
Sitoutumaton Hyvinkää

50+mies,töitä painettu 30 vuotta yksityisen työnantajan leivissä ravintolan kyökin puolella. Sitten sairastuin vakavaan syöpäsairauteen joten olen tällä hetkellä työelämän ulkopuolella.Aikaa erilaisten puheenaiheiden seuraamiseen siis on.Tietysti toivon myös oman näkökulmani herättävän jonkinlaista keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu