Pääsiäisen merkitys
Niin, mikä se on nykyisin? Entäpä vaikka 80-luvulla?
Kaupat saavat olla nykyisin auki kellon ympäri, oli arki tai pyhä. Kirkkoon kuuluu yhä vähemmän ihmisiä, uskonnollinen puoli pääsiäisestä ei merkitse monille yhtään mitään.
Muistan hyvin 80-luvun tiukat aukiolorajoitukset kaupoissa ja ravintoloissakin. Juomaa ja ruokaa oli syytä varata tarpeeksi etenkin maaseudulla.
Kotona piti etenkin pitkäperjantaina käyttäytyä hillitysti, vanhempi väki kävi kirkossa. Nuorisoa se ei kiinnostanut silloinkaan. Yleensä otettiin eväät mukaan poikaporukalla ja lähdettiin pilkille, varsinkin jos sää oli aurinkoinen. Kalansaalis jäi yleensä laihaksi, mutta hauskaa aina oli.
Tänään on tarkoitus käydä kaupalla hakemassa ruokatarpeet, joku lampaanpaisti täytyy ehdottomasti ostaa. Sen verran kunnioitan pääsiäistä, että kaupoille en sen jälkeen tänä pääsiäisenä lähde, keskityn ulkoiluun ja läheisten seurasta nauttimiseen.
Hyvää pääsiäisen aikaa vapaavuorolaisille, miten sitä sitten vietättekin,
Pääsiäisen idea: uhrimagia. Hyi !
Ilmoita asiaton viesti
Heh,ei taida enää isolle osalle suomalaisista merkitä paljoakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Arvasin jo ennen kommenttiosion vilkaisua, että varmaan LG pukkaa tänne taas simplistisen vakiotöksäytyksensä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei yllättänyt. Sana on vapaavuorossa vapaa.
Ilmoita asiaton viesti
No kerropa kenelle Jeesus uhrattiin . ..
Ilmoita asiaton viesti
Huomenna tulee 23.45 alkaen Martin Scorcecen ohjaama elokuva Kristuksen viimeinen kiusaus. Pääosassa Willem Dafoe. Kannattaa katsoa oli uskossa tai ei. Tv5 kanava.
Ilmoita asiaton viesti
Ristiltä:
”Ja yhdeksännen hetken vaiheilla Jeesus huusi suurella äänellä sanoen: ”Eeli, Eeli, lama sabaktani?” Se on: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?” (Matt.)
Jeesus tietää mitä sairaudet ovat. Sairaudet ovat rankkoja tietenkin. Jeesus on sairauden tuttava.
Seuraavassa puhutaan Jeesuksesta.
3. Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet.
4. Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana,
5. mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.
6. Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.
7. Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut.
8. Ahdistettuna ja tuomittuna hänet otettiin pois, mutta kuka hänen polvikunnastaan sitä ajatteli?
Jes. 53
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos vaikuttavasta tekstistä.
Ilmoita asiaton viesti
Pääsiäinen on perinteisesti hyvin perhe- ja sukukeskeinen juhla. Mustat lampaat eivät tule kuulluksi juuri mitenkään. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Näin se taitaa hyvin pitkälle olla juhlapyhinä. Voimia kaikille Mustille lampaille😊
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Janne! 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti pääsiäinen on mennyt osaltasi hyvin.
Ilmoita asiaton viesti