Onnea näädät!

BC Nokia, eli näädät, on tämän vuoden korisliigan mestari. Voitto tuli loppujen lopuksi seiskamatsissa yhdellä pisteellä, vaikka joukkue oli jo 17 pistettä perässä kolmannella neljänneksellä. Helsinki Seagullsin

BC Nokian logo.

sulaminen kotona oli melkoinen saavutus sekin. Mestaruus oli näädille joukkueen ensimmäinen.

Urheiluun kuuluu suuret tarinat, niin tässäkin. Nokia ei ollut mitenkään mestarisuosikkien joukossa, budjetti oli liigan neljänneksi pienin (437 000). Miljoonaluokassa toimivat edellisvuosien kestomenestyjä Kauhajoen Karhut 1,12 miljoonaa sekä Helsinki Seagulls 1,08 miljoonaa.  Matkan varrella sattui kaikkea, koripalloliitto mm. kielsi Nokiaa pelaamasta finaalimatsejaan kotihallissaan vähäisen katsomokapasiteetin myötä mutta taipui kun Nokia uhkaili finaaleista pois jättäytymisellä.

Vaikka korismaajoukkue vetää pelistä toiseen täysiä jäähalleja ja pelaajakehitys ulkomaisia sarjoja myöten on vahvaa, vaivaa korsiliigaa eräänlainen pienuus kun otteluissa on pahimmillaan vain muutama sata katsoja. Pääkaupunkiseudun joukkueen mukanaolo on lajin näkyvyydelle hyväksi, mutta Seagulls on mitä puhtain ostojoukkue eikä sille vielä ole kasvanut sellaista fanipohjaa kuin joillekin Torpan Pojille ja Helsingin namikalle aikoinaan. Kuvaavaa oli, että Hesasta ei saatu aina 30 osallistujaa jotta fanibussit pudotuspeleihin olisi järjestetty. Kotiluolana toimii Töölön kisahalli, joka on auttamattoman ahdas ja vanhanaikainen.

Toivottelen liigalle ja koko lajille onnea jatkossakin. Suomen miesten korismaajoukkue pelaa vielä kesällä olympiakarsintoja Pariisiin, vaikka taitaa vastus olla turhan kova.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu