Susijengin MM-kisaurakka alkaa tänään, aaoouuuwwww!

Tunnelmaa MM 2014 Bilbaosta, jonne Suomi pääsi villillä kortilla.

Suomen miesten korismaajoukkue aloittaa kisaurakkansa MM-kisoissa tänään maailmanlistan kolmosta ja Tokion olympialaisten pronssijoukkuetta, Australiaa vastaan. Nyky-Suomi ei lähde ennakkoon häviämään yhtään peliä, mutta NBA-pelaajia vilisevä ja Tokiostakin koventunut ”Boomers” asettaa riman tällä kertaa todennäköisesti turhankin korkealle.

Suomi, FIBA-rankingin nro 24, pääsi tai joutui kovaan lohkoon kun Australian lisäksi vastaan tulee Saksa, listan 11. Ainoastaan kotiyleisönsä edessä pelaavaa Japania (36.) vastaan Suomi on lähtökohtaisesti niskan päällä. Kun lohkon neljästä joukkueesta kaksi pääsee jatkoon, Susijengin olisi voitettava ainakin toinen huippumaista.

Suomella ei ole yhtään loukkaantumista tai kieltäytymistä ja joukkue on paras mahdollinen saatavilla oleva, Lauri Markkanen on kisojen suurimpia tähtiä. Tukea antavat aina peräänantamaton ja Euroopan kentillä vuosia loistanut ”Malmin roskisdyykkari” Sasu Salin sekä isot miehet Alexander Madsen, Eric Murphy, Mikael Jantunen ja Elias Valtonen, kaikki yli 2-metrisiä.

Puutteet löytyvät takakentältä ja pelinrakentamisesta. Petteri Koponen oli pelipaikkansa ehdotonta eurooppalaista eliittiä eikä sellaisia kasva joka sukupolveen. 2004 syntynyt Miro Little omaa potentiaalia mutta on vielä liian nuori ja virheherkkä, Edouard Maxhouni pyrkii rakentamaan peliä Suomen mutta ei kisojen parhaimmistona. Vastustajat ovat varmasti scoutanneet Markkasen joka on joka pelissä erikoisvartioinnissa ja mikä jättää avoimeksi Suomen muita isoja heittäjiä. Jos ovat keksineet paineistaa juuri pelinrakentajiamme, tulemme näkemään paljon pallonmenetyksiä, palautuksia, hitaita hyökkäyksiä ja paniikkiratkaisuja hyökkäyspäässä.

Susijengi on ensimmäistä kertaa puhtaasti pelaamalla MM-kisoissa ja suvereenilla suorituksella, karsintojen ensimmäinen eurooppalainen joukkue joka sinne pääsi. Lajissa, joka on maailman harrastetuin heti jalkapallon jälkeen. Arpa heitti kovaan lohkoon, monessa muussa lohkossa Suomi olisi ollut jopa ennakkosuosikki jatkoon. Mutta ei heitetä vielä palloa korirenkaan kautta ulos, kaiken sattuessa kohdalleen Suomi voi voittaakin vaikka jokaisen alkulohkon pelinsä.

JanneSalonen11
Sitoutumaton Kemiönsaari

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Yrittäjä ja isä, koiran hovimestari. Pro Kimitoön - Kemiönsaaren puolesta rf/ry:n puheenjohtaja.
Kemiönsaaren kunnanvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu