Jauhelihasoosin uudet ulottuvuudet

Tavalliseen keskiviikkoiltapäivään kaavailtu suomalainen arkiklassikko, eli tässä tapauksessa jauhelihasoosi nousi uusiin ulottuvuuksiin näinä koronaviruksen mustaamina aikoina. Samalla sai pintaraapaisun siitä, miltä tuntuisi elää ruokasääntelyn alaisessa maassa, vaikkapa Kuubassa.

Suomalaisen keskikokoisen kaupungin marketien hyllyt ammottivat monen muun lihatuotteen lailla myös jauhelihan osalta täysin tyhjinä.

Neljännellä yrittämällä tärppäsi. Paikallisen huoltoaseman kyljessä toimivan pikkumarketin kylmähyllyllä loisti peräti neljä sikanautapakettia, joista yhden kelpasi jo tuossa vaiheessa kopata mukaan.

Hyvät siskot ja veljet. Voitaisiinko sopia, että sitä ruokaa jätettäisiin myös muille? Ei kai sen sapuskan pitäisi tästä maasta sentään sairastellessakaan kesken loppua.  Sitä paitsi samoissa vesissähän tässä uidaan – myös koronan suhteen.

Jari Hakala

Vaasalainen toimittaja, joka tällä hetkellä katselee koronaa - toivon mukaan - hieman arkisemmasta kulmasta, koittaen samalla muistaa, että maailmassa on myös paljon muuta - edelleen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu