Mielenkiintoisia aikoja

Koronan taloudelle, ihmisten toimeentulolle ja elinkeinolle aikaansaamat vahingot ovat hirveitä. Ja terveydellisen puolen  tietää jokainen.

Mutta aivan arkisimmalla tasolla taudin heijastukset ovat paremminkin eriskummallisia, ja … Kieltämättä jollain tapaa jopa mielenkiintoisia.

Autiot kadut, tyhjät kaupat. Ennen niin eläväiset kahvilat sekä kaikki muut ihmisten yhteentuojat ovat nyt vain tyhjyyttään humisevia häivähdyksiä hetkisestä.

Kotoa kauppaan ja sitten taas kotiin. Tai töistä kauppaan ja sitten kotiin. Tekemisessä on tiukan stahanovilainen meininki, jossa kaikki turha tuntuu puristetun olemattomiin.

Kaduilla käveleskely jättää sijaa vapaalle ajatustenvirralle ja kotiin tultua ei ensimmäisenä kannata ainakaan avata päivän lehteä tai tv:tä, koska tietäähän sen, mitä sieltä tulee tai lukee.

Aikaa. Sitä tuntuu siis riittävän enemmän.

Ehkä se avaa mahdollisuuksia jollekin muulle. Ja, kuka ties. Voi olla, että kesäkin – vihdoin ja viimein – tuntuu taas enemmän kesältä.


Jari Hakala

Vaasalainen toimittaja, joka tällä hetkellä katselee koronaa - toivon mukaan - hieman arkisemmasta kulmasta, koittaen samalla muistaa, että maailmassa on myös paljon muuta - edelleen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu