Dekkareista

Lukeminen on kohdallani satunnaista. Joskus luen paljonkin ja sitten taas- en. Yleensä luen saman kirjailijan teoksia perätysten. Ja järjestyksessä jos henkilöhahmot pysyvät samoina.

Olen joskus kirjoittanut pitäväni ruotsalaisista dekkareista ja ei tuo mielipide ole mihinkään muuttunut. Paitsi kirjoittaa, osaavat ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset myös sovittaa kirjoja televisioon ja valkokankaalle, anteeksi nyt vaan, paljon taitavammin kuin suomalaiset. Niistä valtaosa kun on lähinnä vaivaannuttavaa seurattavaa. Paitsi Palmut.

Mutta siis piti kirjoittamani dekkareista. Ajattelin tehdä tähän jonkinlaista listaa, ikään kuin TOP 10- dekkarit(tai hahmot). Mutta en nyt laita näitä mihinkään paremmuusjärjestykseen(paitsi ykkösen kohdalla) vaan siinä järjestyksessä kuin mieleeni juolahtaa.

1. Colin Dexter- Morse

2. Agatha Christie- Hercule Poirot

3. Douglas Preston&Lincoln Child- Pendergast

4. John Verdon- Dave Gurney

5. Michael Hjorth& Hans Rosenfeldt- Sebastian Bergman

6. Jo Nesbö- Harry Hole

7. Jens Henrik Jensen- Niels Oxen

8. Cilla& Rolf Börjlind – Tom Stilton, Olivia Rönning

9. Ursula Poznanski- Beatrice Kaspary

10. Arthur Conan Doyle- Sherlock Holmes

Nuo kaikki ovat sellaisia hahmoja jotka löytyvät kirjahyllystäni. Tuossa on yhteistä ainakin se, että hahmot ovat kiinnostavia. Osin ainakin Pendergast ja Gurney, ja tietenkin vanha kunnon Sherlock menevät yliluonnollisenkin puolelle. Mutta Holmesin hahmolle on monella kiitollisuuden velkaa.

Nykyajan realismia edustavat Hole, Stilton&Rönning, Bergman, Kaspary. Oxen on osin Stiltonin kaltainen ”yksinäinen soturi”, joka taistelee menneisyytensä kanssa. Kiinnostavia hahmoja ja tekevät osin siksi lukemisen koukuttavaksi.

Siinä lukusuositukseni koronaeristykseen. Ja muutenkin.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu