Kaksi emäntää talossa

Meille on hiljattain muuttanut pieni, tomera emäntä, ja äidin arki on sen myötä hieman muuttunut.

 

Enää ei voi esimerkiksi imuroida, tyhjentää tiskikonetta tai levittää pyykkiä ilman, että pieni emäntä on mukana hommissa. 

 

Jääkaapin oven avaus tai roskien laittaminen roskikseen on nykyään aiempaa riskialttiimpaa puuhaa. Pieni emäntä kun hyökkää kärppänä paikalle, kun näkee jonkun oven avautuvan.

 

Aika usein pieni emäntä myös saa päähänsä järjestellä asioita, jotka eivät ole juolahtaneetkaan isomman emännän mieleen.

 

Pienen emännän mielestä esimerkiksi luetut lehdet kuuluu levitellä ympäri lattiaa eikä laittaa lehtiroskikseen. Paperia on myös ihanaa syödä.

 

Myös kenkäkaapissa olisi hänen mielestään jatkuvasti järjesteltävää.

 

Sen siitä saa, kun on kaksi emäntää talossa. Ja molemmat aika voimakastahtoisia.

 

Varovainen siis saa olla, mutta tämä vaihe on kuitenkin aika mukava. Onhan se positiivista, että tytär on kiinnostunut kotitöistä.

 

Ehkä kohta levitämme yhdessä pyykkiä sen sijaan, että isompi emäntä levittää ja pienempi keikuttaa pyykkitelinettä. 

 

Ja kyllä varmaan jossain vaiheessa tuo pienempi emäntä antaa äidin imuroida. Tällä hetkellä imuria pitää komentaa kovaäänisesti ja vähän hätääntyneenä.

 

Sama koskee robotti-imuria. Mihinkään ei voi keskittyä, jos robotti-imuri on käynnissä. Sitä täytyy myös kovaäänisesti komentaa.

 

Toisaalta silloin, kun robotti-imuri on latauksessa, on kova houkutus käydä painelemassa sen nappuloita.

 

Odotan siis innolla sitä, että tytär on vieläkin kokonaisvaltaisemmin mukana kotihommissa. Paljon on myös yhteisiä hommia, joita ei ole vielä edes kokeiltu. Tuskin maltan odottaa, että pääsen leipomaan tyttären kanssa. Siitä tulee varmasti ratkiriemukasta!

 

Kyllä tähän taloon kaksi emäntää mahtuu, helposti 🙂

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu