Helppo neuleohje: Nurinperinkauluri lapselle ja aikuiselle

Taas on aika kaivaa kaapista villapipot, lapaset ja kaulurit – tai neuloa kokonaan uudet.

Kauluri on kätevä lämmike varsinkin lapsille, mutta myös ulkona viihtyville aikuisille. Minä käytin tähän Terapiapaidoista yli jääneitä lankoja: ohutta, pehmeää ja lämmintä alpakanvillaa.

Idea ei ole uusi; joustinneulekaulurin ohjeita on varmasti monia. Ajattelin kuitenkin jakaa tämän oman ohjeeni, kun aivan samanlaista ei ole tullut vastaan. 

Nurinperinkaulurin voi pukea päälle miten päin tahansa – se on aina oikeinpäin. Eikä siinä kaikki: sen voi myös neuloa kummin päin vain, joko oikeita tai nurjia silmukoita lisäten. Kaulaosasta voi tehdä niin korkean kuin haluaa; jos haluat kääntää reunan kaksinkerroin, neulo siitä ohjetta korkeampi. Jos haluat löysemmän aikuisen kaulurin, aloita 90 silmukalla (7 n, 2 o). Huomioi nämä kuitenkin langankulutuksessa. Tuo 80 silmukan kauluri kyllä mahtuu myös miehelle, testattu on.

Kauluri on helppo ja nopea neuleprojekti – sopii myös vaikka joululahjaksi!

 

Nurinperinkauluri

 

Lasten koko (3-5 vuotta) / aikuisten koko. Tarvitset lyhyen ja pitkän pyöröpuikon nro 3 sekä 50 g Dropsin Alpaca-lankaa.

 

Luo löyhästi lyhyelle pyöröpuikolle 70 / 80 silmukkaa. Neulo joustinneuletta 5 / 6 n, 2 o kunnes työn korkeus on noin 8 / 10 cm. Aloita sen jälkeen lisäykset. Joka kerroksella työhön tulee 10 s lisää, 1 s lisää jokaiselle oikein neulotulle osuudelle. Ensimmäisellä lisäyskerroksella neulo *5 / 6 n, 1 o, lisäys, 1 o* koko kerroksen ajan. Lisää silmukka nostamalla kahden oikean silmukan välinen lanka puikolle ja neulomalla se kiertäen oikein (jotta työhön ei muodostu reikiä).

Neulo seuraavat kaksi kerrosta ilman lisäyksiä, eli 5 / 6 n, 3 o koko kerroksen ajan. Työssä on 80 / 90 s.

Tee sitten jälleen lisäyskerros neulomalla koko kerroksen ajan *5 / 6 n, 1 o, lisäys, 2 o*. Työssä on 90 / 100 s. Neulo 2 krs ilman lisäyksiä 5 / 6 n, 4 o.

Jatka lisäyksiä joka 3. kerros samalla tavalla eli lisäämällä 1 oikea silmukka aina ensimmäisen oikean silmukan jälkeen 10 kertaa kerroksen ajan. Vaihda halutessasi pidempään puikkoon silmukkamäärän kasvaessa.

Jatka näin, kunnes työssä on 160 / 220 silmukkaa. Neulo lopuksi 1 krs oikein ja 1 krs nurin. Päättele mahdollisimman huomaamattomasti.

 

Lue myös: Helppo neuleohje: Pipo ja kauluri lapselle

Lisää neuleohjeitani täällä!

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu