Vegaani ruokavalion hiilijalanjälki on suurempi kuin lihansyönnin

Ihminen puhuu faktatiedon puutteessa aina jaloista näkemyskistään miten hiilijalanjälkeä voi pienentää kasvisruokailulla. Uusimmassa Pirkka lehdessä tietämättömät naiset pohtivat jälleen kerran vegaanisen ruokavalion vähentävän hiilijalan jälkeä, mutta asia ei näin ole. Nimittäin jos kaikki siirtyisivät vegaaniruokavalaioon, tarvittaisiin viljelyspinta-alaa monin kerroin nykytilanteeseen. Lisäksi niiden viljely konellistuisi tehokkaampaan suuntaan vaikuttaen negatiivisesti. Uuden tutkimuksen mukaan kasviruokaliu ei vähennnä hiilijalanjälkeä tästä syystä. Patittaako sinua väärän informaation jauhaminen kaiken maailman terveys lehdissä?

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/12/181213101308.htm

Lisäksi tutkitusti Vegaaniruokavalio ei ole terveellinen. Se aiheuttaa usein metabolisisa muutoksia vartalossa, niveliä kolottaa ja elimistö surkastuu. Ajaa erittäin usein Anoreksiaan ja sen jälkeisiin fyysisiin ja menttaalisiin ongelmiin. Esimerkiski naisille voi tulla tahtomaton kuukautisten loppuminen, ovulaatio-ongelmia. Miehille tulee tyypillisesti luusto- ja jänneongelmia koska miehille testosterinin puutostila aiheuttaa ongelmia.

Valaistus -uskonto on puhunut ravinnon tasapainosta jo pitkään. Vartalomme on tottunut syömää kalaa, lihaa, munia, kasveja ja marjoja. Esi-isämme eivät olisi elänneet pelkästään kasvien ja marjojen ja lihan korvikkeiden kanssa. Ihminen on lihansyöjä, onko lihansyönnin välttäminen korvikkeilla aito ruokavalio, jos taustalla siintää terveysriskit?

Lopuksi pieni video vegangate kohusta (jäi kinni toisen vloggaajan kuvaamana kalansyönnistä) ja miksi vegaani alkoi syömään esimerkisi kalaa 6 vuoden vegaanisen elämän jälkeen.

Valaistususkonto on puhunut valonsaannin tärkeydestä sekä tasapainoisen ruokavalian ylläpidosta. Jokapäivä kun enkeli loistaa on juhlapäivä ja sydämessä tietää olevansa valon lapsi.

www.lightment.org

JeremiRoivas

Kirjoittaja on Valaistus -uskonnon perustaja ja lähettiläs.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu