Juice C:llä, Jere, tai Ware Z:lla

Ostin “Juice” –elokuvan osto-blu-ray:nä sen julkaisupäivänä. Katsoin sen hiljattain uusiksi, ja olen nyt nähnyt sen kolme kertaa. Suomi-rockin luoja Juice Leskinen ymmärsi elämän risaisuuden oikein periaatteessa, vaikka kuolikin viinaan. Olen lukenut, että Juice kirjoitti ylioppilaskirjoituksissa Äidinkielestä ”ainoastaan” Cum Lauden, mikä on yllättävää miehen lyyrisen lahjakkuuden ottaen huomioon. Lisäksi hän kertoi jossain haastattelussa, jonka olen nähnyt, että mehuteollisuus on käyttänyt hänen taiteilijanimeään väärin hyväkseen iät ja ajat.

Kun olin lapsi, velipuoleni, ja siskopuoleni vanhempien lisäksi kutsui minua ”Jertsu” –lempinimellä kutsuessaan minua lempinimellä. Myöhemmin olen korvannut ”ts” –kirjainparin ”z” –kirjaimella. Nykyisin olen ”Jerzu”. Jos ”z” –kirjaimen pistää nimeni loppuun, ”Jerez”, voi tulla mielen assosiaatio moottoriurheiluradasta, jonka sijaintia en nyt äkkiseltään muista, koska en seuraa moottoriurheilua juurikaan.

Turkulainen Reijo Mäki kirjoittaa rentun naisten pitämän ”Vares” –salapoliisi-hahmon seikkailuista sijoittuen Turkuun. Entäpä jos suurena mallasjuomien ystävänä ottaisinkin tuplaviskin eteen, saisin muodostettua ”Warez”.

Ylä-asteella 1997, kun tutustuin Internetin pimeään puoleen heti alkumetreilläni, ”Ware” on käänettynä ohjelmisto, mutta sen aikaisilla hakukoneilla kerran livahti ”z” –kirjain loppuun. Siitähän se waretus sitten lähti liikenteeseen, jonka olen enimmäkseen nykyisin lopettanut tiukentuneen Internet-viranomaisvalvonnan tähden. Netissä on muodostunut ja muodostuu yhä jatkossakin entistä vaikeammaksi liikkua anonyymina, vaikka kuinka haluaisi. Periaatteessa sekin on johonkin pisteeseen saakka mahdollista, jos on teknistä taitoa riittävästi.

Luettuani tänään lauantaina aamulla Turun Sanomat, Iltasanomat, ja Hesarin, kävin savukkeella talo-yhtiön tupakkapaikalla. Polttaessani aamusavukettani, joka on ehkä päivän se tärkein, pohtisin tätä nimimerkki, taiteilijanimi, tai lempinimi –asiaa. Olen tyytyväinen omaani, ”Jerzu”, minua saa kutsua ”Jerzu”:ksi, vaikka olen roots-kitara-instrumentaaleja julkaistessa virallisesti artistina Spotifyssa ja muissa digitaalisissa julkaisualustoissa virallisesti koko nimelläni. Sukunimeni on Sumell, joten tuo ”ts” –yhdistelmän korvaaminen käy jo ihan äännettynäkin ja sukunimeni ensimmäisen kirjaimen huomioon ottaen ihan luonnolliselta ”z”:lta.

JereSumell

Olen punavhreä syntyperäinen turkulainen, joka pitää netissä pysyvistä väreistä, ja ihmisen vastaanottamisen ihmisenä. Koulutukseltani olen Liiketalouden ja hallinnon Tradenomi Informaatioteknologiassa. Valmistuin Turun Ammattikorkeakoulusta helmikuussa 2017. Kirjoitin ylioppilastutkinnossani 2002 humanistiset aineet reaalissa historian, yhteiskuntaopin ja psykologian. Lukion jälkeen opioskelin kasvatustieteitä Turun Yliopistossa, mutta maailma ajoi toisaalle opettaja-opinnoista. Löysin minulle ja taustaani nähden ehkä luontevan polun lapsena alkaneen PC-harrastuksen siivittämä lopulta valmistua tietojenkäsittelystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu